Скандалът „Ало, Банов съм!“ ще се отрази на рухналия авторитет на ГЕРБ и това искрено ме радва

И неуместни, и жалки, и смехотворни са опитите на гербаджиите да интерпретират скандала

„Ало, Банов съм!“

по начин, който да обърне негативите от тая история в позитиви за компрометираното им управление.

Някой си Манов или Манев, известен с тромавата си мисъл, дори си позволи да каже, че скандалът не бил „Ало, Банов съм!“, ами бил „Ало, Йончева съм!“. Други герберски началници се впуснаха по плоскостта, че в тоя скандал нямало да има победени и печеливши, като че ли и за децата вече е ясно кои са губещите и кои са печелившите. Пуснаха се и димки, че Йончева е била употребена и дори може да приключи кариерата си в затвора.

Още от самото начало на дивашката история се забеляза, че ГЕРБ изтърваха контрола и най-голямото доказателство за това е крещящото мълчание и отсъствие на главатаря им, който за пореден път просто се изпари от публичното пространство и хвърли цялата отговорност на главния си прокурор и вицепремиера си – косвено признание, че щом е разпоредена проверка, значи историята не е читава и има сериозни симптоми за нарушения и престъпления.

Кога и как точно ще приключи този скандал, аз не знам. Ясно ми е само, че скандалът ще се отрази на рухналия авторитет на ГЕРБ и това искрено ме радва.

Любо Кольовски, Фейсбук