Славчо Велков със страховита прогноза: Не е изключено Росен Ангелов да вземе заложници

Не е изключено Росен Ангелов да вземе заложници.

Това заяви пред Би Ти Ви експертът по национална сигурност и депутат от БСП Славчо Велков.

Припомняме, че 56-годишният Росен Ангелов се издирва вече втори ден в горите над село Луково за шесторното убийство в Нови Искър.

„Не искам да притеснявам хората, но този човек най-вероятно се движи нощем. Той ще търси храна и подслон. Ще се опита да се измъкне някак си от ситуацията и е напълно възможно да вземе и заложник“, обясни Славчо Велков в „Шоуто на Слави“.

„Според мен този човек няма да се измъкне жив. В характеристиката му от затвора пише, че е високо интелигентен. Това допълнително усложнява нещата. Този човек знае какво го чака. За да бъде заловен, той трябва да бъде поставен в безпомощно състояние, защото е въоръжен и опасен. Няма да се измъкне жив, в това можем да бъдем сигурни“, каза още експертът по национална сигурност.

„Този човек вече не изглежда така, както го виждате сега. Той вече има 6-дневна брада и мустаци. Те много променят облика. Заподозреният ще търси големия град, ще търси да се слее с хората. Ако някой го види, призовавам да не се прави на герой, а да се обади там, където трябва“, призова Славчо Велков.

„Това, че този човек успя да се скрие, означава, че е в добра кондиция. Той тепърва ще търси храна и подслон, после ще търси автомобил. Развръзката няма да е лесна“, заключи депутатът от БСП.

Източник: Епицентър.бг