Слави: Къде е свободата на словото? Спряха ми шоуто заради интервюто с Васил Иванов

Слави Трифонов изпрати писмо до медиите по повод спирането на предаването му, в което гост трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който днес напусна Нова тв, като се аргументира, че се сблъскал със „системна цензура“.

Ето какво написа шоуменът:

„Уважаеми колеги журналисти, тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов“, написа Трифонов.

„Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно. За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително. Вярвам че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас,“ завършва посланието си шоуменът.