Слави Трифонов: Държавата се управлява по олигархичен начин, затова ни е нужна промяна

Слави Трифонов днес протестираше пред сградата на Народното събрание за пети пореден път. Повод за протеста е незачитането на резултатите от референдума от страна на народните представители.

„Да излязат и да кажат, че тези хора, гласували на референдума, не ги касаят и няма да се съобразят с тях. Изключително обидно беше това, че в предишния парламент не бе разгледано дори това, за което гласуваха 2,5 млн. души. Това е тъжно. Депутатите са се самозабравили и не се вслушват във волята на хората. Смятам, че делата са важни, а не думите. Аз ще стоя тук, докато депутатите не приемат вота на хората“, закани се Трифонов, цитиран от Канал 3.

„Трябва да не се страхуваме да променяме начина си на живот и да се стремим да живеем по-добре. При смяната на системата е възможно в парламента да влязат по-качествени хора. Това не е панацея. Мажоритарните избори са по-малко лошото. Така мислят и 2,5 милиона граждани. Ако депутатите не спазват законите, защо ние да ги спазваме?“, допълни водещият.

„Отдавна трябваше тук да има представители на властта и да отговорят на въпросите на хората. Сега вече нямам за какво да говоря с тях. Те трябва да приемат волята на хората. Не ви ли е обидно да не ви зачитат, а да ви броят за стадо. Трябва да го направят, защото такъв е законът и моралът и, ако не го направят, не трябва да са вътре в тази сграда“, каза още Слави Трифонов.

„Държавата се управлява по олигархичен начин, затова ни е нужна промяна. Не сме приключили още с модела „Кой“, предупреди той.

Източник: Канал 3/Епицентър.бг