Слави Трифонов прибира 50 млн. лв., ако влезе в парламента

снимка: Стоян Гребенаров

Политическите напъни на Слави Трифонов са добре подплатени и шоуменът щял да прибере над 50 млн. лв., ако успее да вкара нова политическа сила в парламента. Шоуменът трябвало да направи партия, която да поведе на следващите парламентарни избори, така че да гарантира влизането й в 44-тото Народно събрание, за да прибере най-големия хонорар за скандалната си шутовщина, която осребрява от години.

Трифонов бил щедро платен, за да плюе властта от екрана и да направи така, че кабинетът на Борисов да бъде свален и да се отиде на избори, които да бъдат спечелени от нова партия на чалгаджията от Учиндол. Той щял да бъде лице само на кампанията и да прибере 50-те милиона, а после да се оттегли и да продължи със скандалното и незаконно политиканстване от екрана.

Щедрото финансиране пък било осигурено от съсипателя на КТБ Цветан Василев, разкрива коварната схема източник на „Ретро”. За метежа банкерът беглец, който избяга от българските власти, но не спира да интригантства и да пуска лъжи за враговете си в контролирани и финансирани от него медии, налива милиони на Трифонов.

Според няколко независими източника Слави още преди 2 години е сключил договорката за метежа със съсипника на КТБ и вече бил получил и част от огромната сума. Именно с нея плащал за организирането на референдума, както и митинга, който блокира София преди президентските избори.

Непосредствени изпълнители на метежа били политици от ДСБ, сред които бившият правосъден министър Христо Иванов, член на „Протестна мрежа“, и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който наскоро излезе от Реформаторския блок и заяви, че се включва в нов политически проект.

Слави се притеснявал само дали ще издържи физически, тъй като не е тайна, че от години го мъчат куп болести, продължава да куца и почти не вижда. Иначе го стимулирала отколешната му ненавист към Бойко Борисов, който навремето отказа да му прехвърли 50 процента от партия ГЕРБ, както и 50-те милиона, които ще прибере./Ретро