Слави Трифонов се закани: Няма прошка за вас! Днес е първият ден от началото на края ви

Слави Трифонов и компания се заканиха:

Няма прошка за вас! Днес е първият ден от началото на края ви.

Той и сценаристите му направиха коментар за решението на Върховния касационен съд (ВКС) да откаже регистрация на „Няма такава държава“ като партия, предаде новини.бг.

В предаването си Трифонов и колегите му потвърдиха, че започват учредяването на партия „Има такъв народ“, в логото на която нямало да се използват цветовете на българския флаг, за да няма отново проблеми със съда. По време на излъчването на вчерашното предаване всички сценаристи направиха язвителен коментар на решението на съда.

„Това е един от пътите, в които се почувствах като измамен, прецакан, после помислих, че съм измамен от една държавна институция, която трябва да спазва буквата на закона“, коментира Иван Станев.

А Слави Трифонов допълни: Законът е най важното нещо, за да има правила и за да живеем заедно като хора, особено от съда“.

Във Фейсбук от няколко седмици вече има и създадена група – Има Такава Държава, в която Слави събира поддръжници. Над 5000 души вече са харесали новата страница, която представя бъдещата формация на Трифонов и екипа му.

Иначе в мотивите си от съда сочат, че при учредяването на „Няма такава държава“ има нарушение на чл. 5 от Закона за политическите партии. „Самото формално използване на съществените елементи и цветове на националния герб и знаме, в комбинация, която обуславя значително сходство с тях, също съставлява нарушение на чл. 5, ал. 1, пр. 1 от ЗПП. С тази практика, безусловно споделяща се от настоящия съдебен състав, СГС се е съобразил, като е приел, че за нарушаване на забраната на чл. 5, ал. 1, пр. 1 ЗПП е достатъчно внушението на използвания символ да е силно, а не символът да е напълно идентичен със знамето“, пишат върховните съдии.