Слави вече е решил окончателно – прави партия! Шоуменът тръгва на битка със статуквото

Шоуменът Слави Трифонов вече е решил окончателно да прави партия.

Решението за създаването на новата политическа формация е било взето категорично в последните дни, когато почти ежедневно темата е била обсъждана от екипа на „Шоуто на Слави“, научи Епицентър.бг.

На разговорите е било отчетено, че енергията и обществените очаквания към тв водещия трябва да бъдат трансформирани в политически проект, който да се яви на парламентарни избори, да влезе в Народното събрание и там да се опита да реализира политическите си цели.

Политически наблюдатели припомнят, че още през лятото на 2017 г. Слави беше решил да създаде партия, която той и сценаристите му лансират от няколко години насам. Тогава той написап писмо до медиите, в което обяви, че ще събира „хора, които да управляват страната“. Обещаваше да ги намери, да ги представи, а хората сами да решат дали те са достойни да заместят сегашната политическа класа. Според него сегашните управници демонстрират некомпетентност и арогантност.

После обаче „Шоуто на Слави“ преподписа договора си с БТВ и шоуменът направи крачка назад. Решението му разочарова мнозинството от феновете му, останали излъгани от обещанията му час по-скоро да влезе в политиката и да „измете оялите се политици“. Сега обаче ситуацията очевидно се е променила, тъй като повечето от сериозните социологически агенция отчитат, че бъдеща партия на „Шоуто на Слави“ не само би влязла в парламента без проблем, но и от нея ще зависи кой ще управлява България.

В края на миналата година, агенция „Маркет линкс“, чийто бивш собственик е Румяна Бъчварова – началник на кабинета на премиера Бойко Борисов, публикува проучване, според което над 20% от българите биха гласували за евентуална политическа формация на шоумена. Подобни данни обнародва и „Галъп“, а социолозите от „Медиана“ преди седмица дадоха на Слави Трифонов дори 30% от гласовете на българите.

Още от миналата година „Шоуто на Слави“ има свои структури в страната, които сега са активирани. Макар името на партията все още да не е известно, симпатизантите на Трифонов работят активно на терен. Започнала е и сериозна организационна подготовка, част от която е под ръководството на бившия лидер на младежката организация на СДС Виктория Василева.

В изграждането на партийните структури дейно участие ще вземат и напуснали членове на БСП с организационен опит. Партията ще копира модела на НДСВ – нейни лица и двигатели ще бъдат българи от чужбина, които ще се върнат у нас, за да „оправят България“ – така, както направи царската партия в периода 2001-2009 г. Лицата на партията на Слави ще бъдат успели лекари, адвокати и инженери, преминали през кастинга му за политици.

Задачата на „Ку-ку бенд“ пък е да пропагандира новия прокет чрез концертите си по света и у нас. Основната таргет група на новия политически проект са родените след 1989 г. граждани, израснали с песните на Слави Трифонов.

Близки до тв шоуто разказаха пред Епицентър.бг, че ако тази година БТВ не поднови договора с шоуто (което е малко вероятно) лице на партията ще бъде самият Слави Трифонов. Ако и след лятната ваканция предаването остане в ефира на частната телевизия, председател ще бъде външен за екипа човек. И в двата случая рупор и основен пропагандатор на партията ще бъде вечерното шоу на Трифонов.

В ГЕРБ със задоволство отбелязват, че през последните месеци „Шоуто на Слави“ неочаквано е променило редакционната си политика, тъй като Борисов и Цветанов вече не са редовно подигравани и осмивани. Гербери се кълнат, че между старите приятели Борисов и Трифонов, скарали се преди години заради строеж на столичен общински терен, има затопляне на отношенията. Дали това ще доведе до следизборно сътрудничество, още е рано да се каже. Твърде възможно е партията на Слави на измести „Обединените патриоти“ в една бъдеща управленска коалиция.

Прави впечатление, че острата критика на „Шоуто“ е насочена към президента Румен Радев и съпругата му Десислава. В момента президентът Радев е българският политик с най-висок рейтинт и фигурата, която е най-ярък отрицател на управлението на ГЕРБ.

Очаква се Трифонов и компания да издигнат кандидати за евроизборите през май 2019 г.

Източник: Епицентър.бг