Слави за песента за Банкя: Някои смятат, че Борисов едва ли не е роден във Витлеем, но това е друга тема

Уважаеми зрители, днес във времената на извънредна епидемична обстановка и на протестите срещу правителството на Бойко Борисов, една песен завладя социалните мрежи.

Така Слави започна своя коментар в шоуто по Телевизия 7/8 за песента за Банкя.

Както е известно, градът се сдоби с нея по поръчка на Столична община, а сред изпълнителите са дует „Ритон“, Поли Паскова, братя Аргирови и Евгени Будинов.

„И някак си съвсем логично и в крак с времето продуцент на песента се оказа Столична община. Явно Столична община е решила да бори коронавируса и протестите с песен, и то не с каква да е песен, а песен, химн на град Банкя. Остава въпроса, защо са инвестирани пари за химн на Банкя, а не примерно за химн на Пасарел, Кокаляне или Бусманци. Нима другите квартали на София не заслужават свои химни. С какво са по-долу от Банкя кварталите „Зона Б 5”, „Зона Б 19”, „Хладилника” или „Триъгълника”. С какво? Сега аз знам какво ще кажат доброжелателите. Еми, нито в „Зона б 5”, нито в „Хладилника”, нито в „Триъгълника” е роден министър-председателят Бойко Борисов. Така е, той е роден в Банкя и само в Банкя. Е, някои смятат, че едва ли не е роден във Витлеем, но това е друга тема.”, коментира Слави.

„Друго интересно нещо е, че във въпросното произведение на изкуството дикран бириди е депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов. След „Нашата полиция ни пази”, уважаеми зрители, на Веселин Маринов, аз такова вълнение не съм изпитвал. Добре, че ГЕРБ отвреме навреме пускат по някоя песен, за да могат да се заредя със силна емоция. Почувствах се като във времето на комунизма на фестивала „Ален мак”, каза още Слави.

След като пусна песента на зрителите, шоуменът допълни: „Слушах, гледах плаках. Даже по време на самата песен Цветан Недялков изхлипа и каза: „А, Банишора”. Но аз, какво да му отговоря за Банишора. И той плака също, плакахме всички. Мисля, че авторът на музиката е, Евгени, Хайгашод Агасян. Да, Хайгашод Агасян. Само искам да кажа, че Хайгашод Агасян е виолист. Ето какво правят виолистите. Каква творба, каква ода. Банкя, за теб Банкя. А Цецо ме пита, а кога ще има за тебе, Банишора. Но как да му отговоря за Банишора. Уважаеми зрители, нещо в емоцията не ми достигна. Не знам какъв максималист съм, но сърцето ми иска още, сърцето ми каза, че може повече…”

Източник: Petel.bg