След 27 години трансформация, Времето дойде! Да излезем от пашкула!

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ

ДО СУВЕРЕНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми сънародници, братя и сестри българи,

Аз съм Веселин Марешки. Никога не съм ползвал охрана, не нося бронежилетка. Защото съм свободен и независим. Пред Вас, които сте единственият Суверен на Държавата, се изправям с ръка на сърцето. Аз съм почтен предприемач, създал четири хиляди работни места. Бизнесът ми не е свързан с обществени поръчки. Спазвам българските и европейските закони. Всеки може да провери в Търговския регистър съответните финансови отчети от предходните години. Като данъкоплатци сами разбирате, че няма как да съм „крил“ данъци в бизнеса с горивата, при положение, че съм в него едва от година и тя не е приключила нито календарно, нито счетоводно. А като потребители вече усетихте делата ми по спестените пари в джоба си.

В името на Суверена и от свое име, питам ръководството на Народното Събрание на Република България: Кой ще поеме отговорността, че на 14 декември 2016 г. бе допуснато мениджър на фирма, към която КЗК предяви твърдение за картел в горивата, да има медийни изяви в сградата на парламента и да „тръби“, че „Марешки е проблем на българската държава“? Ако аз със своя социално ориентиран бизнес и трите си милиона клиенти съм проблем на държавата, КОЙ я управлява и чии национални интереси защитават народните представители? В една страна с държавност няма как представител на чужда компания (в случая – „Лукойл“) да влезе при депутатите, защото е привикан да отговаря от името на БПГА дали има картелно споразумение в горивата, а да ползва „безвъзмездно“ парламента за висока медийна трибуна и да клевети честен български предприемач, който със законни практически решения спестява няколко милиарда лева годишно на потребителите! И дори да си позволява да „плаши“ народните представители, че „утре тези хора (визирайки мен и милиони независими сънародници) ще бъдат обединени в партия, те ще вкарат депутати, които ще седят на Вашите места и това ще бъде крахът на българския политически модел след прехода“.

Да, така е! Гражданското общество ще управлява с ВОЛЯ! Всеки български гражданин с ВОЛЯ не е „отметка“ в избирателните списъци, а свободен гласоподавател, подал ръка заедно да превърнем земята на дедите ни в най-развитата страна на Балканите и Източна Европа. Гордият Българин, който се стреми към съвършенство, не е роб на чужди национални и корпоративни интереси в собствената си Родина. Затова в центъра на нашата програма за развитие ще бъде Човекът, около който ще се върти и държавната администрация, и международната политика на Република България. След 27 години трансформация, Времето дойде!
Да излезем от пашкула! По своя ВОЛЯ.
Дай, Боже, Дъжд за децата на България!

Ваш Веселин Марешки