След Септември, да се готвят и други градове – прокуратурата вече си има списък с кметове и общини

От името на Специализираната прокуратура и ръководството на прокуратурата, мога да заявя, че е подготвен списък с общини, за които е имало в различните райони сигнали за злоупотреби.

Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на пресконференция пред Община Септември, където по-рано днес бе арестуван кметът Марин Рачев, на когото утре ще бъдат повдигнати две обвинения, предава „Фокус“.

Тя обясни, че по този списък ще бъде изготвен еднотипен начин на действие.

„Във всички случаи, в които се съберат доказателства, че длъжностното качество на кмета пречи или затруднява, или създава опасност да се повлияе на свидетелите, или да се затрудни разследването, Специализираната прокуратура е в пълна готовност и ще процедира идентично и ще внася искания за отстраняване на кметове от длъжност. Уверявам ви, че съвсем скоро ще се видим в друг град“, допълни Арнаудова.

Тя уточни, че утре наблюдаващите прокурори ще преценят дали ще се удължи срока на задържане на кмета на Септември Марин Рачев. Те ще преценят и каква мярка за неотклонение да поискат.

„За много кратко време вече с нас са и представители на новата Комисия за противодействие на корупцията, които реагираха бързо и се включиха като подпомагаща страна. Отправям призив и към гражданите да подават сигнали. Винаги ще ги проверяваме и ще реагираме“, каза също говорителят на главния прокурор.

Източник: КРОСС