Следите за убийството на малката Дамла от Момчилград водят към жена-роднина

Роднина на убитата Дамла, пазена от полицаи, била прегледана снощи, около 22.00 часа, в Спешното отделение на болницата в Кърджали.

Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано.

Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

Това съобщи тази сутрин 24rodopi.com като се позова на отлично осведомени източници.

Според криминалисти 7-годишното момиченце, което бе открито убито в дома си в Момчилград, е удушено чрез притискане на устата и носа, а след това устните й били залепени с тиксо. По телцето на момиченцето не са открити други следи от насилие, това пише „Телеграф“.

Основната версия на МВР е, че детето е било убито от жена, част от семейството. Сигнал за трупа е подала майка й Садет Муса, след като се прибрала от работа. „Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи“, коментирали униформени пред „Телеграф“.

Медици са категорични, че малкото момиченце е била удушена, като някой е притискал устата и ръцете и с ръце. „До момента в практиката ни няма случай на извършител-мъж, който да души по този начин“, обясняват те. Затова основната версия е, че тя е удушена от жена“, коментираха психолози от МВР.

Една от версиите е , че близък на семейството или много близък роднина е удушил момиченцето. Най-дълго са продължили вчера разпитите на майката на Дамла – Садет Муса. Нейни близки са й донесли храна в полицейското управление към 18.00 часа. Очаква се днес Окръжна прокуратура и Областна дирекция на полицията да дадат пресконференция.

Източник: Епицентър.бг