Соломон Паси: 1,5 милиарда мигратни от Африка нахлуват!

„Докато не водим битката с бежанската криза, ние я губим постоянно. Ние не я водим, ние чакаме събитията да ни застигнат и вълната от мигранти да ни залее“.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ Соломон Паси.

Според него „по отношение на миграционния поток нашият премиер е по рождение в оставка“. Правителството е избрано да води хората, а не да ги следва, припомни той.

„Докато не менажираме този процес, ние ще бъдем негова жертва. Няма лидерство в Европа. Не трябва да мислим за бунта в Харманли, а за това, което ще стане след 10 – 15 години“, поясни Соломон Паси.

Той определи размерите на мигрантската вълна, като тези на китайската армия. Очакванията са да бъде залята Европа от мигрантска вълна, която ще мине през България.

Това е процес, който ще продължи 20-30 години и този процес трябва да бъде управляван още от сега.

„Аз идвам, не за да се оплаквам, а за да предложа решение. До 2050 година се очаква да има 2,5 милиарда африканци. От тях се очаква около 1-1,5 милиарда да тръгнат към Европа. Населението на Стария континент в момента е около половин милиард, толкова се очаква да бъде и през 2050 година. Тези милиард и половина африканци, които ще тръгнат насам, са три пъти повече от нашето население на континента“, обясни Соломон Паси с графики и схеми.

Соломон Паси предлага Африка да стане по-добро място за живеене.

„Африка трябва да бъде направена така, че да бъде по-добро място на живеене. След това правим селекция и избираме хората, които да идват у нас, например тези, които знаят добре български, или са женени за българи.“