Соломон Паси: Ние сме в пожар. Добре е, че премиерът Борисов е пожарникар

Ние сме в пожар, добре е, че премиерът Борисов е пожарникар.

Това заяви във връзка с пандемията от коронавирус в „Денят започва с Герги Любенов“ на БНТ бившият външен министър Соломон Паси.

„Аз съм доста удволетворен от мерките, които се взимат в България. Много вероятно е, това че нашият министър-председател има в миналото си опит като пожарникар да е изиграло роля. Това е важно, защото в момента сме в условията на пожар, това е национален пожар, това е европейски пожар, това е световен пожар. И наистина, за да се справиш с една криза се изискват определени умения“, каза Паси, пише факти.бг.

И отбеляза: „Винаги, когато не съм бил съгласен с него, съм си го казвал, но това е един конкретен случай, в който и той, и генерал Мутафчийски са поели нещата по един удволетворителен начин. Същото не важи за ЕС. Ако трябва да му пишем бележка в момента, как се справя, тя ще е три на релси.“

ЕС трябва да наложи медицински визи, да иска специални условия, сертификат за да пуска гражданите си в тези страни.

Паси показа пакетирано месо от дивеч от Африка, което може да се купи на стотици места, но не е проверено и може да разнася зарази. Той извади и ракия от Северна Корея змия, от която бил опитал малко, но оставил шишето за историята.

„Вижте пазарите в Китай – продават се плъхове, змии, кучета при никаква хигиена, трябва Европа да въведе изисквания за санитарни условия“, категоричен бе Паси.
„Ядеш змии, не си партньор на ЕС“, обобщи шефът на Атлантическия клуб.