Соломон Паси поиска ядрени оръжия за България, за да се „гарантира мира на Балканите“!

„Това, което най-много ме притеснява, е излизането на Русия от ракетния договор със САЩ, което ще наруши баланса на върха в Европа.

Атомни бомби, атомни оръжия, как и къде ще бъдат разнесени тези оръжия…

Но със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда, не е стратегията на Тодор Живков „Балканите безядрена зона”. Имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира, както го гарантираха през цялата Студена война”, каза пред „Тази сутрин“ по бТВ президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е протоколна и не бива да се шашкаме от нея. Това е рутинна обиколка на държавите-членки на НАТО. Той прави официални посещения по-малко от предшественика си“, посочи бившият външен министър.

По време на посещението ще стане дума и за приемането на Македония. Присъединяването на Македония към НАТО е част от голямото българско усилие за напредъка на Западните Балкани.

„Заплаха за енергийните проекти винаги има и най-голямата е зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от енергетиката на Русия“, отбеляза Паси.

Според него позицията на президента Радев е само на думи, защото служебното правителство не е направило нищо, за отпадането на санкциите срещу Русия.

Той коментира и срещата Тръмп – Ким. „Влакът на Ким Чен-ун два пъти е идвал до България. Ким Ир Сен не пътуваше със самолет. Имат наследствена параноя, че може руснаците да свалят самолета им със ракета. Влакът е брониран и тежък и се движи с не повече от 60 км в час. Оттам той командва. Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация. ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея“, каза още Соломон Паси.

Източник: Факти.бг