Соломон Паси: В момента сме сложили всичките си енергийни яйца в руската кошница

Бившият министър на външните работи Соломон Паси коментира посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в България.

Една от основните му теми е енергетиката и по този повод Паси заяви, че България е „сложила всичките си енергийни яйца в руската кошница“.

Много малко са въпросите, по които има национален консенстус и отношението с Русия не е изключение, коментира още Соломон Паси.

Според него българското общество е станало жертва на политизация. Той отговори на въпроси, свързани с това, че един след друг в София пристигнаха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и Дмитрий Медведев. Паси е категоричен, че няма съвпадение. По думите му и Столтенберг, и Медведев са достатъчно заети хора, за да си изграят да си нагласяват визитите по едно и също време.

Най-важното послание на Столтенберг, а никой не му обърна внимание, е че Русия вече е излязла от ракетния договор със Съединените щати, каза Паси.

По думите му добрите отношения зависят от разнопоставеност и баланс. В момента има огромен дисбаланс в Черно море. Основното във визитата на Медведев е, че не дойде Путин, каза Паси.

В момента сме сложили всичките си енергийни яйца в руската кошница, коментира Соломон Паси. Имаме нужда от разнообразие на енергийните източници, допълни той.

Източник: Епицентър.бг