Сорос: Ако „Фейсбук“ продължи да създава феномени като „жълтите жилетки“, ще бъде унищожен!

Милиардерът Джорд Сорос нарече Фейсбук и Гугъл „заплахи за демокрацията“ по време на Световния икономически форум в Давос и предсказа, че дните им са преброени.

Всеки, който познава нравите на тази личност, веднага ще разбере, че това е открита заплаха, а не прогноза, пише „Флагман“.

Както е известно, спекулантът Сорос, който иначе си гради образ на благодетел, създава чрез различни НПО-та паралелни структури в държавите, които са били глупави да го допуснат, и активира тези структури в определени моменти, за да постига целите си. Така под маската на „спасители“ негови НПО-та вкараха стотици хиляди мигранти в Европа. Той спонсорира учени, медии, социолози и много други, които се превръщат в негови слуги и стриктно изпълняват поставените задачи. Сорос има контакти и влияние над целия днешен европейски политически „елит“, над десетки евродепутати и навсякъде, където може да се прокарват отровните неолиберални идеи – миграция, еднополови бракове, джендър-идеологии, рушене на националните държави и друга подривна дейност.

Досега хората бяха в плен на системните партии, обслужващи интересите на милиардера и богаташите като него. Демокрацията привидно дава възможност на хората да избират кой да ги управлява, но този избор се свежда до системните партии, които властват на политическата сцена. Народът отдавна не може да разпознае в тяхно лице своята партия, затова и процентът на негласувалите понякога надхвърля 50%.

Партийното строителство е много скъпо занимание. Когато една системна партия получава 20, 30 или 40 милиона субсидия от бюджета, които харчи за структури, медийно влияние, за социолози и анализатори, които да правят „правилните“ изводи в правилните медии, за митинги, за „благотворителна“ дейност, за купуване на гласове, за манипулации и т.н., тя трудно може да бъде победена от нова политическа формация без никакви или почти никакви средства.

Този модел, който досега бетонираше статуквото, обаче взе да се пропуква. Фейсбук постепенно се превърна в място, където хората започнаха да общуват без посредничеството на подчинените медии и да се самоорганизират. Така възникна протестът на „жълтите жилетки“ във Франция, който в момента прерасна в революция и заплашва президентския пост на самонадеяния Макрон, за когото протестиращите твърдят, че е „политически сатрап, произведен от клана Ротшилд, за да налага интересите на олигархията за сметка на обикновените хора“. И досега този номер минаваше.

Затова Сорос скача срещу Фейсбук – защото социалната мрежа разваля наредения перфектно пъзел на олигарсите. И ако е вярна конспиративната теория, че Фейсбук е създаден от дълбоката държава в САЩ, за да контролира масите, той наистина може да бъде унищожен от своите създатели. В случай, че те видят в него един опасен Франкенщайн, започнал да служи повече на тълпата, отколкото на елита.

Източник: Petel.bg