Социалната зам.-министърка през сълзи: Сготвиха ме!

„Сготвиха ме. Сготвена съм от някой, който изпитва удоволствие от тези неща“.

Tова заяви в ефира на bTV социалният заместник-министър Росица Димитрова, която се раздели с поста си след командировката си до САЩ, която стана повод за скандал, пише „Трафик Нюз“.

„Семейството ми каза да подам оставка. Казаха ми, че не си заслужава. „Толкова усилия си положила през годините. Не заслужаваш това“, ми каза синът ми. Дано моята оставка успокои обществото“, каза през сълзи Росица Димитрова.

Социалната министърка с луксозната командировка нарежда през сълзи: Винаги съм съпричастна и съм помагала Бившата министърка обясни още, че тя не се занимава с покупката на самолетни билети, а за целта се организират обществени поръчки, които са ангажимент на други хора.

Припомняме, че скандалът с луксозната командировка на социалния заместник-министър избухна, след като стана ясно, че пътуването ѝ за конференцията на ООН в Ню Йорк е било с билет на стойност 8300 лева. При това то се случи на фона на протестите на майките на деца с увреждания, които настояват за реформи в социалното подпомагане.

България е била председател на 11-тата световна конференция на ООН за Конвенцията за правата на хората с увреждания. Първоначално не се е планирало страната ни да изпраща представител, но в последствие то е било променено. Седмица преди форума Росица Димитрова е била командирована със заповед на социалния министър Бисер Петков. След оставката си госпожа Димитрова най-вероятно ще се върне да работи в общината във Велико Търново.

Източник: Petel.bg