Спецпрокуратурата пожали Ангелкова по сигнал на Симеонов, тя празнува в ”Кравай”

Спецпрокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигнала на вицепремиера Валери Симеонов срещу туристическия министър Николина Ангелкова за плажните дискотеки в Слънчев бряг.

Според магистратите няма основания да се образува досъдебно производство, защото липсват данни за извършено престъпление от страна на туристическото министерство, което да е в компетенциите на Специализираната прокуратура.

В сигнала си Валери Симеонов твърдеше, че служителите на Николина Ангелкова са дали категории на петте плажни дискотеки незаконно. Според вицепремиера Симеонов петте плажни дискотеки на “Слънчев бряг – юг” нямат място на плажа, тъй като не са временни постройки, а монолитни. Тогава пред медиите той твърдеше, че от петте заведения идвал наднормен шум. Това обаче не бе споменато в сигнала му до прокуратурата, защото той е само срещу категоризацията на заведенията.

След като научила добрата вест, Николина Енгелкова завела свои приближени в столичното заведение „Кравай“ на ул. „Будапеща“. Там отпразнували провала на вице.-премиера Симеонов. Това съобщиха за Фог нюз кадри от министерството на туризма.

Източник: Фрог нюз