Сред енергийното Гинче, купуващо ЧЕЗ се сдобихме и с китайски Гинчо, който уж ще финансира и строи АЕЦ „Белене”

ПРАВИТЕЛСТВОТО КОНТАКТУВА С ФАНТОМИ
– КАНИ ГИ ЗА ЯДРЕНИ ИНВЕСТИТОРИ У НАС

***** Сред енергийното Гинче, купуващо ЧЕЗ се сдобихме и с китайски Гинчо, който уж ще финансира и строи АЕЦ „Белене”.

Ето го официалното съобщение на Министерството на енергетиката на република България
https://www.me.government.bg/…/ministar-petkova-se-sreshtna…

Цитат от него:
„Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и президента на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) г-н Сие Дзядзие обсъдиха възмож
ностите за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.”
Има и съвместна снимка на двамата босове – родната героиня на енергетиката и китайския кормчия на енергийно-ядрения кораб на Пекин.
Давам я.

Същият Син Дзядзие присъстваше и на международния форум на „Булатом” във Варна, който току-що приключи. И даде изявления пред журналистите. Родните медии въодушевено го цитираха като виден капацитет в тази област:
– Всички модели имат имат нужда от някакви гаранции от правителството, за да се привлекат инвеститори – коментира той. На въпрос какъв вид гаранции очакват да получат от България, Дзядзие каза, че те са различни при различните държави и различните модели. – Трябва да чуем правителството ви!
Давам снимка от неговото изказване.

Но нито сайтът на форума, нито специализирираният по тези въпроси http://atominfo.bg/, нито някой друг професионален сайт или медия в областта на атомната енергетика не отрази нито министерската среща, нито китайско-българската проява с думите на президента на корпорацията Сие Дзядзие.

За ваше сведение – на форума, представил АЕЦ „Белене” като жизнена необходимост за България, както се казва (цитат по комунистическия вожд Георги Димитров) – „като слънцето и въздуха за всяко живо същество” присъстваха и поднесоха поздравления
*** вицепрезидентката на България Илияна Йотова;
*** Валентин Николов и Таско Ерменков, заместник председатели на Комисията по енергетика в 44-то Народно събрание;
*** Петьо Иванов – шефа на Българския енергиен холдинг; *** Иван Андреев – директора на АЕЦ „Козлодуй”;
*** Лъчезар Костов, председател на Агенцията за ядрено регулиране;
*** Соломон Паси, Президент на Атлантическия0 клуб в България (Господи, за какво нахалост си дават парите американците!)

Разбира, форумът на „Булатом” беше открит от неговия председател Богомил Манчев. Една вмъкната бележка – навремето прокуратората го разследваше заради участие на компанията му „Риск инженеринг” в аферата с АЕЦ „Белене”, но после тихомълком прекрати разследването.
Презентации изнесоха четирима посланици – руският, иранският, френският, словашкият.

–––––––––––––––-
И естествено, наред с руската другата основна презентация беше на президента на огромната китайска корпорация Сие Дзядзие. Кой знае защо обаче, на форума не присъстваше не само китайският посланик, но дори какъвто и да е представител на китайското посолство у нас.
––––––––––––––––
Аз знам защо.

ФАНТОМИТЕ, ФАНТОМИТЕ, ФАНТОМИТЕ…

===================================
ЗАЩОТО СИЕ ДЗЯДЗИЕ СЕ ОКАЗА ФАНТОМ!
====================================
Такъв президент на тази китайска ядрена корпорация няма! Давам картинки от състава от Директорският борд, взети от сайта й, както и от отчета на корпорацията за акционерите.
Не съществува и такъв човек не само като президент, но и като редови член на Борда на директорите.
http://www.cnncintl.com/new-site/board_of_directors.php…

давам и картинка с истинския президент от Годишния доклад на корпорацията за акционерите й, както и картинка от текущата справка на Ройтерс за борсови котировки и ръководство на компанията
https://www.reuters.com/fin…/stocks/company-officers/2302.HK

Възниква въпроса как това не са знаели един вицепрезидент, един министър, двама висши парламентаристи – ръководители на специализирана парламентарна комисия, цялото ръководство на родната енергетика, вкл. и контролния й орган, разни общественици като Соломон Паси и т.н.
И купища родни „авторитетни” и не чак толкова „авторитетни” медии.
Пълен абсурд!
Някой пристига у нас и казва – аз съм еди-кой си. И веднага маса видни родни държавници и общественици го уважават със срещи, канят го на специален форум, дават му думата за презентация, обсъждат с него проект за над 10-15 милиарда евро.
Или пък за знаели, но това е поредното подставено лице, чрез което да ни излъжат за сериозен външен интерес към истинска АЕЦ, а не за поредната афера, мотивирана чрез нея.

======================================
Въобще след скандала с родното подставено Гинче, купуващо ЧЕЗ (виж скандалните разкрития в профила ми) , ще сме на път да се сдобием и с китайски Гинчо, който „ще инвестира и ще изгражда” АЕЦ „Белене”.
======================================

След дълго ровене открих, че е имало е един подобен Xie Jiajie (давам английската транскрипция, понеже Фейсбук не може да смели оригинала на китайски), но той е бил диригент на друга компания – CNNC International Limited, специализирана в уранодобива. И отдавна не е в Борда й.
http://www.cnncintl.com/new-site/board_of_directors.php…

Според някои откъслечни информации фантомът Сие Дзядзие е президент на CZEC – „China Zhongyuan Engineering Corp” . Според тях става дума за една от дъщерните компании за задгранични проекти на китайската ядрена корпорация, която е регистрирана на офшорните Кайманови острови.
Да, ама такъв човек в такава компания не открих.

Иначе тя си има посочен сайт. Ето го.
http://www.czec.com.cn/
В китайския му езиков вариант това лице съществува като партиен секретар. В английския му вариант въобще няма посочено ръководство на компанията( ?!). Тя е включена в базата данни например на Блумбърг, но и там няма нищо по-конкретно за нея.

Усъмних, че подобна ядрена компания съществува в действителност, освен, така да се каже, на книга. .
Бърза справка из различните бази данни откри, че подобен сайт не може да бъде намерен в тях. (картинки)
Той се оказа с особен, бих казал нещо като лъжовен статус. Възможностите са две – причината е в държавната регулации и контрол на Интернет в Китай или си имаме поредния фантом.
Покрай ровичкането (за сигурност в няколко спец. проф. сайта за IP, сървъри, интернет мрежи, регистрации и т.н. – давам картинки) намерих и точката с географските координати на сървъра на сайта на прочутата „корпорация“, дето ще излее милиардите си в светлото ни ядрено бъдеще.
Адресът наистина се оказа в Китай, в Пекин. Сред едни бараки – типичния местен бордей за зле платените труженици на комузинмо-капитализма.
Давам ви снимка от него

За сметка на това намерих напълно едноименна, реално съществуваща такава китайска фирма – нещо като близнак. Близнакът се занимава не с ядрени реактори и централи, е с търговия на … търговсик везни, търговско оборудване, биологични продукти и т.н.
http://www.cccme.org.cn/shop/cccme5559/index.aspx

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Въобще аман от покровители на разни Гинчета и Гинчовци из висините на държавната, парламентарната власт и партиите.
Защото парламентът даде мандат за АЕЦ „белене“ на правителството, ама такива факти никой не изнесе. Не се изнесоха и фактите от доклада за световния преглед на ядрената енергетика, които ви дадох (25 май).
Всички бяха „за“, вкл. и патриотите, макар че до вчера, НФСБ беше против АЕЦ-а (или поне моето бивше предаване в „Скат“).
Явно палачинката е достатъчно голяма (между 10 и 15 милиарда евро), за да има за всички.

Само ДПС гласува „против“. Техният вот на фона на мнозинството беше без значение, ама утре ще е чудесна пропаганда – всички в кюпа, а те – като сълза.

Григор Лилов, Фейсбук