Срещата на „Билдерберг”: Предстоят големи промени за България

Срещата на „Билдерберг” и България:

ПРЕДСТОЯТ САНКЦИИ
СРЕЩУ ЕРДОГАН

**** Освен това Сръбски (назоваван Турски) поток е мъртъв. Но аферата може да струва на България милиард!

Както винаги, и тази година ще ви съобщя големите новини от срещата на клуб „Билдерберг“.
Онези, които ни касаят пряко.

––––––––––
Някои считат клуба за „световно правителство в сянка“.
Той е създаден на 29 май 1954 година – в холандския хотел „Билдерберг“, чието име кръщава инициативата.
В него участват бивши и настоящи държавни и правителствени дейци от западния свят, политици, политолози, крале и принцове, шефове на могъщи корпорации, огромни банки, инвестиционни фондове и т.н.
Според мемоарите на бившия американски посланик в Германия Джордж Макгий, клубът „Билдерберг“ имал значителен принос в подготовката на Римските договори, които са предвестник на днешния Европейски съюз.
А белгийският предприемач Етиен Давиньон, който е почетен председател на клуба, твърди дори, че там е било „родено“ еврото. Неофициално се твърди, че клубът се е произнесъл и по края на Студената война. И други неща се твърдят, но са недоказуеми.
Защото участниците в срещите са задължени да спазват правила, сред които и „Chatham House Rule“ (мълчание за съдържанието на диспутите и изказаните мнения)
Въобще когато става дума за „Билдерберг“, поддръжниците на конспиративните теории са в стихията си.
––––––––––––

На срещите на клуба се канят и външни участници от различни държави, вкл. и българи. Досега са трима: – Никола Камов от БСП през 1999 г., Кристалина Георгиева (но в качеството си на заместник-председател на ЕК) през 2016 г. и на сегашната среща на северния бряг на Женевското езеро, в швейцарския град Монтрьо – политологът Иван Кръстев.
Тя приключи преди дни. След дни (14 юни) в Париж започва срещата на друга подобна конструкция – Трилатералната комисия, в която България ще се представя чрез експрезидента Росен Плевнелиев.

Ако има изтичане на информация от клуба Билдерберг (за тези десетилетия се е случвало четири пъти), то винаги е контролирано – т.е. решено е неофициално да се съобщи нещо.

******************************************************************
Този четвърти път изтичането на информация касае режима на Ердоган и България
******************************************************************

Въпросите , свързани с режима на Еродган, не бяха включени в дневния ред, но са били сериозно обсъдени.
На фона на общото становище – Европа няма да следва САЩ (по различни проблеми и теми), но ще работи тясно с тях, се откорява общата позиция за режима на Ердоган.
Ако продължи ислямизацията на Турция и фактическото изграждане на ос Русия-Турция в противовес на НАТО, ще се наложат санкции от САЩ, подкрепени от Европа. На първо време те ще касаят военните програми (F-35), ако Турция приеме руските зенитни системи С-400, а в перспектива и в зависимост от поведението на Анкара ще се разширят до рязко ограничаване на търговското и икономическо взаимодействие със Запада.

В ТАЗИ ВРЪЗКА ЩЕ ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА СЕ ПРЕВРЪЩА ОТ ЗАДЕН ДВОР ВЪВ ВАЖНО ГЕОПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДМОСТИЕ НА ЗАПАДА КЪМ БЛИЗКИЯ И СРЕДЕН ИЗТОК.
На прост език подобна позиция означава защита на страната, големи инвестиции, икономическа стабилизация и ускорено развитие заедно с вдигане на жизненото равнище.

===================
**** Същественото е, че в раздела на дискусията в „Билдерберг” за режима на Ердоган присъства и специално приложение за България единствено за членове на клуба без поканените гости: ислямистко-турското влияние у нас, обвързано с руското. Нямам информация в какъв аспект е анализирано и в колко широк кръг от клубните членове.
**** ПРОБЛЕМЪТ С РЕЖИМА НА ЕРДОГАН Е ОГРОМЕН, ИСТОРИЧЕСКИ ШАНС ЗА СТРАНАТА, АКО ГО ИЗПОЛЗВА.
**** Но същевременно не забравям, че българската политическа традиция винаги досега е избирала погрешната геополитическа позиция и като народ и нация сме плащали изключително висока цена за това.
===================

Сегашните така нар. „елити” не са в състояние да приемат тази оферта, понеже са свързани с други зависимости и ужасно некомпетентни и страхливи.
От друга страна те не могат да я приемат, защото управляват само формално, те са само дреха, наметната на друго властово тяло. Това тяло, тези истински управляващи са кръговете на Държавна сигурност – „Монтерей”, „Банкя”, Сапфир”, които и да искат, не могат да скъсат техните си зависимости и да прекратят агентурната си подчиненост на бившата ни метрополия при комунизма. Освен това те няма как да изтрият оцапаността си с най-гнусни престъпления – както в старото комунистическо време, така и в най-новото, което ги прави безкрайно уязвими.

Евентуални обявени и необявени всеобхатни санкции срещу Ердоган наред с облагите носят и др. заплаха – ново потенциално миграцинно цунами. Това е инструментът на Анкара, с който плаши Европа. Знае се, че не сме готови за това, че така нар. „ограда” си е огромна корупционна афера, както посочих още преди години и на практика сме със смъкнати гащи, ако се изразя точно, макар и цинично.

ГАЗОВИТЕ ТРЪБИ

В раздела за Русия също беше засегната България.
В него бяха обсъдени тръбите – „Северен поток” и Сръбски (Турски) поток. 31 души от известните и потвърдени официално 150 членове и поканени на срещата на Билдербергите по един или друг начин имат отношение към тези проекти, твърдят руските медии с тревога.
В тази връзка консорциумът „Аркад“ е обжалвал решението на „Булгартрансгаз“ да го декласира от търга за разширението на българската газопреносна мрежа. (строителството на Потока) Жалбата е до Комисията за защита на конкуренцията, а след нейното решение вероятно ще се разглежда при обжалването и във Върховния адмистратитен съд.
Тези процедури задържат евентуалното строителство на Потока. Напомням, че имаме споразумение с „Газпром” с парадоксално късия срок до края на годината (според мен, катто аналирах в предишни постове – умишлено нереален) да задействаме тръбата за Сърбия. Неизпълнението ни грози с неустойки и абритражен процес и веротно огромни плащания, което според мен беше и целта на аферата.

–––––––––––––––––––
Основните теми, обсъдени на срещата на Билдерберг:
1. Стабилен стратегически ред
2. Какво следва за Европа?
3. Промяна на климата и устойчивост
4. Китай
5. Русия
6. Бъдещето на капитализма
7. Brexit
8. Етика на изкуствения интелект
9. Оръжието на социалните медии
10. Значението (важността) на пространството
11. Кибернетични заплахи
–––––––––––––––––––-

По думите на бившия член на управителния съвет на Билдерберг Денис Хийли в интервю за „Гардиън “, „Билдерберг е начин за обединяване на политици, индустриалци, финансисти и журналисти. Политиката трябва да включва хора, които не са политици. Ние правим идеята да се разбираме между по-младите политици, които очевидно се издигат, за да ги съберем заедно с финансисти и индустриалци, които им предлагат мъдри думи. Това увеличава шанса за разумна глобална политика. “

Григор Лилов, Фейсбук