Срещу нас беше впрегнат целия ресурс на държавата. Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни

Първо искам да благодаря на всички, които гласуваха.

Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ Томислав Дончев.

Срещу нас беше впрегнат целия ресурс на държавата. Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни, обяви Дончев.

Той благодари на българите, които са избрали да упражнят правото си на глас, без значение на коя партия симпатизират.

„На фона на хаоса в изборния процес и системните усилия те да бъдат сплашвани и разколебавани, това, че в днешния ден те отидоха да гласуват е постъпка, която заслужава висока оценка. Искам да благодаря на всички български граждани, които гласува за нас. Какъвто и да е резултатът, съвсем първи, по-малко първи, той за нас е постижение, защото имаме този резултат поне след двумесечни опити да се впрегне целият ресурс на държавата: правителство, МВР, службите, ние да се представим по-зле на изборите. Опитите за „изчегъртване“ очевидно са неуспешни“, подчерта Томислав Дончев.

Той посочи, че с оглед на това, което трябва да се случва оттук нататък, няма нищо по-тъжно и безполезно от използване на стъргалка.

„Днешният резултат означава, че каквито и усилия да се правят за изкривяване на изборния резултат и българските граждани да бъдат заблуждавани, българската демокрация е жива и това е добра новина“, допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

Томислав Дончев подчерта, че ще продължат да работят в това, в което вярват, без значение от това каква роля е отредил избирателят и обеща да не предават нито един български гражданин.

Очертава се правителство тип Беров-Орешарски, заяви Тома Биков.

„Какъвто и да е резултатът, поне по първоначалните заявки на повечето политически субекти, се очертава коалиция на протестните партии с ДПС и БСП, очертава се правителство, което няма да носи политическа отговорност, с министър-председател, който и да е той, който няма да носи политическа отговорност“, коментира Биков.

Той видя два варианта за бъдещето на България: задълбочаване на политическата криза или управление във формат, който ще бъде договарян не пред очите на хората, а в задклусието на българския политически и икономически живот.

„От по-близката история на България помним, че такъв тип правителство винаги завършва със страх. Каквото зависи от нас, ние ще направим, за да може българското общество да може да се справи с политическите, икономически и социални предизвикателства. Пред България има огромно предизвикателство и всички ние трябва да помагаме. За съжаление, не виждаме никакъв потенциал България да има успешно управление в следващите месеци и може би години“, допълни Тома Биков.

Той подчерта, че тепърва на дневен ред стои задачата да бъде направен анализ доколко машините са надеждно средство за провеждане на избори.

Източник: Епицентър.бг