Стамболов за 2464 дни управление се е отчел с 5343 километра пътища! Борисов за 2137 дни – 418 километра пътища

Строители и разрушители на България:

КОЙ Е „ПО-” И „НАЙ-”

Иван Костов? Царя? Сергей Станишев? Бойко Борисов?

И сред тях и преди тях – начело е един строител на съвременна България – от миналото й, преди 120 години. Стефан Стамболов!

Това е равносметката на Българската стопанска камара за постигнатото от различни премиери в рубриката й „Стига вече”.

http://www.bia-bg.com/news/view/23024/

Сами може да видите таблицата за построенето от всеки от тези премиери, за която БСК е посочила и източниците на информация.

СРАВНЕНИЯТА
Стамболов за 2464 дни управление се е отчел с 5343 километра пътища!

Костов за 1525 дни – 391 километра, включително 10 километра автомагистрали.

Симеон Сакскобургготски за 1484 дни – 214 километра пътища, включително 7 километра автомагистрали

Станишев за 1440 дни – 157 километра, включително 87 километра автомагистрали + рехабилитация на 2500 км

Бойко Борисов за 2137 дни – 418 километра пътища, от които 316 километра автомагистрали + 1000 км рехабилитация.

(моя бел.: при Станишев има претенция към Борисов за едни спорни 23 км магистрали, които посочих в моя справка в края на първия мандат на ГЕРБ)

Стамболов – 529 километра жп линии

Костов – 28 километра.

При Симеон Сакскобугготски, Станишев и Борисов се закриват жп линии. Посочени са в таблиците, макар че имам редица възражения по данните. (част от тези закрити жп линии си съществуват, но няма движение по тях)

За 7 години начело на България Стефан Стамболов е построил още 1672 училища, 32 болници, сградите на 12 банки.

Тогава са довършени големи обществени сгради като тези на Народното събрание, Министерството на войната, Военното училище, Българската академия на науките, Държавната печатница, Централната гара, първата сграда на Българската народна банка, паметника на Левски, Пощенската палата с телефонна централа. Започнал е строежът на Народния театър, Духовната семинария, Синодалната палата, Военния клуб, Централните хали, Централната градска баня, Държавния музей, Държавното рисувално училище, Обсерваторията.

При Костов са реновирани 10 язовира, ремонтирани са националните спортни бази и националният стадион „Васил Левски“.

При Сакскобургготски започва изграждането на Дунав мост 2, разширява се Пристанище „Бургас“, прави се обновление и рехабилитация на ВиК мрежа.
При Станишев са изградени пречиствателните станции за отпадъчни води за бургаския квартал „Меден Рудник”, Севлиево, Монтана, Търговище, Попово, Ловеч, построен е и Терминал 2 на Летище София.

При Борисов е изградена „Арена Армеец“, Колодрума в Пловдив, „Арена Бургас“, спортната зала в Русе, 50 пречиствателни станции, 18 депа за отпадъци,
Направен е нов пътнически терминал на Летище Варна и Втори терминал на Летище Бургас, разширен е Терминал 2 на Летище София, построена е нова Морска гара на Пристанище Бургас, изградени са 13 нови метро станции с 13 км метролинии

Григор Лилов, Фейсбук