Стефан Данаилов: Стига с това да сме против ГЕРБ, или ГЕРБ да са против нас. Нужна е коалиция

Зам.-председателят на БСП Стефан Данаилов призова в ефира на бТВ да се направи широка управленска коалиция след предсрочните парламентарни избори.

„Крайни са тези приказки да сме против ГЕРБ, или ГЕРБ да са против нас. На хората ще им писне от избори“, каза Данаилов.

Той каза още, че би искал отново да бъде депутат, понеже имал 10 години стаж, като народен представител и не попада под прицела на Корнелия Нинова, която заяви, че няма да номинира повече хора, които имат прекарани 12 години в парламента.

„Все още има нужда от моето присъствие в Народното събрание. Трябва да има човек, който да успокоява обстановката в парламента“, е на мнение Стефан Данаилов.

Според него БСП няма да се меси на новоизбрания президент Румен Радев при съставянето на служебния кабинет.

„Хареса ми, че Румен Радев затвори устите на някои депутати. Това е характер“, каза зам.-председателят на БСП по повод репликата на президента: „Имате още една седмица“.

Стефан Данаилов коментира и реакцията на депутатите, които си станали и заминали. По неговите думи ги заболяло, че президентът Румен Радев бил казал истината, като посочил всички не случили се неща в нашата държава.

„Това е все едно да отидеш на театър с презумпцията, че не харесваш това, което ще гледаш, и в един момент да започнеш да шумиш вътре в салона“, допълни Данаилов.

Той определи Росен Плевнелиев като слаб играч, който не го харесва.

Според него президентските избори били генерална репетиция за БСП преди парламентарните избори.