Стефан Янев обеща нови „интересни развития” в следващите дни

Премиерът е на посещение в родното му село Поповица

Нов кръг от задочния спор между бившите управляващи и служебното правителство.

Премиерът Стефан Янев отхвърли обвиненията за пристрастност и водене на предизборна кампания, отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Янев е в родната си Поповица на среща с кметове на малки населени места.

Преди тази среща пред журналисти Янев заяви, че служебният кабинет не е партиен и не участва в кампании.

Стефан Янев обеща и нови „интересни развития” в близките дни и коментира има ли скандални назначения в митниците.

„Относно въпроса дали водим предизборна кампания? Интересно е за кого, след като правителството е непартийно. Ние работим за хората, отговаряме на техните нужди и въпроси”, каза Янев.

Той отхвърли обвиненията за скандални назначения в митниците. „Нека да престанем да обсъждаме назначенията с епитети. Да гледаме и следим тяхната дейност и резултатите от дейността им. В близките дни ще има интересни развития. Мисля, че и днес има една реализация на контрабанда, свързана с наркотици. Нека видим резултатите и тогава да видим дали са скандални, или не”, каза Янев.

Той увери, че машините за гласуване в чужбина ще бъдат закупени навреме и доставени в секциите. „9600 машини за гласуване вече са осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500 машини. Машини ще има”, каза Янев.

Източник: NOVA