Стига толкова лъжи от неуравновесени типове като Бъчварова

Ужасявам се, че претенциите ми за десен човек, започват да ме унижават в собствените ми очи, след като неуравновесени типове като Бъчварова са основни защитници на дясното.

Вчера се разрази истинска управленска буря, със завидна истерична скорост, тиражирана от всички медии. Исках да видя до къде ще стигне липсата на преценка за допустимо поведение на политици и управляващи, исках да видя и достойни журналисти по повод случващото се – изявленията на министър Бъчварова и последвалото от тях. Май нямаше нито едното, нито другото. И днес задавам няколко въпроса, придружени разбира се с моите скромни отговори. Очаквах тези въпроси да бдат зададени от действащи журналисти, а не от мен.

1. Илияна Йотова в бТВ като каква направи своите изявления – като действащ вице президент или като действащ евродепутат? Доколкото си спомням тя в момента е евродепутат, а едва на 22.01.2016 г. ще стане вице президент.

2. Показаното писмо, което наистина се намира на страницата на ЕК, документ на комисията ли е или измислица на Йотова? Ако показаното е документ на ЕК от 30.ноември.2016 година и в него е посочена сума, която е много различна от тиражираната от Борисов – на кого да вярваме. На бръщолевенето на Бъчварова или на документите на ЕК?

3. Каза ли Илияна Йотова, че ще строят лагери…? Ами май, не. Доколкото си спомням тя каза, че нямат информация за поетите от правителството анжажименти? Извод за посторяване на лагери направи водещия, Хекимян, а не гостът му.

4. А за ли Борисов, че получаваме 160 милиона евро само за България – помощ за охрана на границата? Ами, доколкото си спомням – да.

5. Каза ли Борисов след Братислава, че ще се сторят нови… лагери, площадки или някакави обособени участъци за мигранти – както и да се наричат? Доколкото си спомням – не.

6. Каза ли Борисов, че 10% от т.н. помощ е за сметка на бюджета, т.е. от нашите пари? Доколкото си спомням – не.

7. Трябва ли евродепутатите да искат „достоверна“ информация от нашата изключително компетентна дама – министър на вътрешните работи /социолог/ или да се държат като евродепутати и да се се обръщат към ЕК? По този въпрос моят отговор е, че министър Бъчварова не знае къде се намира – на спявка в двореца в Банкя или в държава член на ЕС.

8. Ако министър Бъчварова не знае в какво качество е била Илияна Йотова кого е допуснала нашата социоложка на срещата на ГКПП „Капитан Андреево“? Заместникът на председателя на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП – Клод Мораес или просто като някаква си социалистка – Илияна Йотова?

9. С какво министър Бъчварова претендира, че трябва да се зачита като достоверна само нейната информация, след като дори не знае какъв е статутът на отсрещния?
А идеята за отстраняване на невстъпилитите в длъжност Радев и Йотова (т. н. импийчмънт) е толкова смешна и жалка, че просто не подлежи на коментар.

Жалко, много жалко. За кой ли път демонстрацията на върховенство на принципа ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ, определена от Борисов и неговите верни васали, определят поведението на управляващите. За кой ли път станахме свидетели на незачитане на закона, на липсата на каквото и да е елементарно управленско качество на хората, които управляват, на реализиране на свои претенции на всяка цена, та дори и тя да е най-голямата лъжа.

И подчертавам – моето усещане, че съм десен човек не е на базата на това дали харесвам или не Илияна Йотова като политик.

Моето усещане за десен човек е свързано със законноста, с истината, базирана на закона, със зачитането на правилата и документите, с компетентността. Вчера не видях нито едно от тях в представителите на т.н. дясно? И се питам: къде всъщност е дясното и кой го представлява, след като министър Румяна Бъчварова и тези около нея се държат като ултра леви. Защото само ултра левите издигат в култ лъжата, като основен елемент на тяхното управление.

Любо Кольовски, Фейсбук