Стихията наречена партии, която отнесе България

Стихията!

Стихията наречена партии, която отнесе България.

Помните ли, някой политик или някой член на партия, да си е признал, че е виновен за нещо лошо случило се в България. Помните ли?- надали. Тези хора са оперирани от чувство за вина и носене на отговорност. Няма виновни политици и партийци, те правят комисии, броят щетите и анализират следствието, но никога не говорят за първопричините. Не говорят за хилядите конкурси направени за техните калинки с купени дипломи. Не говорят никога за братската или сестринската фирма, която „усвоява“ обществените поръчки. Не говорят как от ЕС им дърпат ушите. Не говорят за миналото си. Те много обичат, да ни обясняват нещата визуално с факти от типа ще ядете пица, ама Калцоне.

Но какво има в Калцонето ще ви кажем към септември догодина, когато всички осъзнаете, че и Калцонето ще е постно, защото салама, ще го папка някой братовчед. И ще чакаме пак стихията, докато обикаляме всички телевизионни студиа, да констатираме фактите, но не и да говорим за първопричините.

И няма да търсим вина на политиците, нито ще питаме:

Кой ще понесе вината за Приватизацията?
Кой ще понесе вината за срутилата се банкова система?
Кой ще понесе вината за невинните ни политици?
Кой ще понесе вината за емигриралите Българи?

Тези неща Стихията наречена политически партии, не иска и няма да пита, защото е забъркала такъв тюрлю гювеч с участието на всички, че ако някой започне да пита и показва виновните за днешното състояние на България съда в ХАГА ще се окаже тесен да събере всички виновни упражнили Геноцида на прехода.

И май е време да вкараме в Парламента някой друг клошар, пастир, инвалид на социална пенсия, чистачки и счетоводителки, някой шофьор на инкасо автомобил, телефонен изманик, някой без имущество и доходи, но с поне 300 фирми с дългве за милиони, поне да има и виновни и в Парламента един ден, не да ги търси прокуратурата с полиция и да харчи още обществени пари.

И ако Стихията отнася всичко по пътя си то помислете, какво се случи в България в последният четвърт век и кога ще се справим с това Бедствие наречено политически партии и техните стихийни решения…

Атанас Калев