Стив Банън: Джордж Сорос е „баща на цялото зло“ с мигрантската криза и отворените граници

Стив Банън, бивш стратег на американския президент Доналд Тръмп, твърди, че в новото геополитическо обкръжение Балканите може да заемат много по-важна роля на международната сцена.

Съответното изявление Банън направи в интервю за Радио-телевизија Република Српска (РТРС), отбелязва скопското електронно издание „Независен“, цитирано от Агенция „Фокус“.

В ситуация, в която Китай, Иран и Турция формират своеобразен съюз, значението на Балканския полуостров ще се увеличи, категоричен бе Банън, за когото твърдят, че е „архитектът“ на победата на Тръмп на президентските избори в САЩ.

Съгласно думите му, Студената война не е приключила, но посочи като позитивна тенденция срещата в Хелзинки между лидерите на Кремъл и Белия дом, а също и отправената впоследствие покана към Владимир Путин да посети Вашингтон.

Банън разкритикува Джордж Сорос, когото описа като „баща на цялото зло“ и като човек, който с американски пари се опитва да промени облика на Европа.

„Създава неправителствени организации, свързани с левичарски медии, с цел създаване на опозиция на популистките и националистическите партии в Европа. Мисля, че Сорос разпространява много негативно влияние в света“, категоричен бе Банън. Съгласно думите му, Сорос има вина за отворените граници и мигрантската криза в Европа.

Източник: Епицентър.бг