Страшен политически чадър над Очите. Комбина с всички партии показва колко смърдят работите в България

Политици от всички цветове, а не само от ДПС и БСП, са играели комбина с Димитър Желязков – Митьо Очите.

Това заявиха пред ФАКТИ източници, пожелали анонимност. Те посочват, че не случайно Митьо Очите е бил задържан в истанбулския хотел „Рамада“ на площад „Таксим“ заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун и заместник – председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Това е станало около 3 часа сутринта в събота.

Стаята на издирвания мафиот дори била платена от един от двамата политици. По тази причина тримата са били отведени от турските власти в ареста. След това е било уведомено Генералното ни консулство в Истанбул, но след като от София съобщили, че се интересуват само от Димитър Желязков, то другите двама – Несрин Узун и Бенчо Бенчев, са били освободени преди обяд в събота.

49-годишният Несрин Узун, който бе кмет на Руен и народен представител от парламентарната група на ДПС в 39-то и 40-то Народно събрание, също е бил в стаята, наета от Бенчев.

Последният е работодател на Митьо Очите, който се води консултант в охранителната фирма „Аркус – Сигурност“.

Добре осведомени източници заявиха пред ФАКТИ, че през последните години Бенчев и Узун са имали общи бизнес интереси. Двамата са свързани с фирми, които развиват дейност в селското стопанство, строителството, хотелския бизнес и зелената енергия. Част от фирмите са регистрирани в Бургас, а друга в София. Някои от обектите на тези компании за охранявани от фирмата, където консултант е бил Димитър Желязков, твърдят запознати.

По неофициална информация на ФАКТИ Митьо Очите няма да бърза със своята екстрадация за България. Още от самото си задържане не е пожелал среща с български дипломат и протакал избора на адвокат, който да го представлява пред съда. Той се надява, че Турция, която е извън ЕС максимално ще забави неговото връщане в България.

Източници на ФАКТИ са убедени, че е имало изтичане на информация за полицейската акция в Бургаско, след като самият Митьо Очите се е прехвърлил набързо в Гърция.

Издирваният наркобарон напуснал България към Гърция, след като бил предупреден, че срещу него се готви полицейска операция. В южната ни съседка той бил предупреден, че се готви той да бъде обявен за издирване с „червена бюлетина“ от Интерпол.

По тази причина осъденият за наркотрафик българин е избягал от Гърция в Турция.

През последните месеци властите в Атина затегнаха мерките срещу трафика на наркотици. Хванатите наркотрафиканти получат тежки присъди, които се излежават в местни строго охранявани затвори.

От месеци вътрешното ни министерство било подложено на натиск да се справи с трафика на дрога. Изчезването на смятания за кокаинов крал на Европа – Евелин Банев – Брендо само преляло чашата на търпението на западните партньорски служби.

В неофициални разговори били ясно посочено, че в готвения годишен доклад за напредъка на България по правосъдие и вътрешни работи ще бъде забравен дипломатичния изказ и нещата щели да бъдат назовани с истинските им имена. След години на реформи и дадени милиони евро България не показвала воля за справяне нито с бежанския натиск, нито с трафика на дрога.

Австрия като ротационен председател на ЕС не искала да продължава трафика на мигранти през Балканския път. Неговите две врати за вход са Гърция и България.

Изчезването на Брендо ясно демонстрирало, че институциите в София са пропити от корупция и слаби.

В отговор от МВР решили да покажат с ареста на Митьо Очите , че има воля за справяне с проблема…… Но кой издаде бащина дружина?

Източник: Petel.bg