Страшен скандал разтресе столично РПУ! Внезапно смениха цялото ръководство

Цялото ръководство на столичното Четвърто РУП е сменено, съобщава БНР.

Началникът Теменужка Капчина е преназначена на нова длъжност в Главна дирекция „Национална полиция“.

На мястото на нейния заместник Теодор Тасев сяда Делян Гешев, който до момента е бил началник на Криминална полиция в полицейското управление.

Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.

Засега не е ясно кой ще бъде новият началник на Районното управление на полицията. Не са обявени и причините за масовата рокада.

Източници на БЛИЦ от МВР твърдят, че причина за внезапната рокада са няколко сигнала, изпратени във вътрешното ведомство срещу Теменужка Капчина и Аделина Малакова. В тях се твърди, че двете са били свързани с корупционни схеми и изнасяне на вътрешна информация от разследвания.

Теменужка Капчина нашумя покрай няколко скандала, свързани с името ѝ. През 2016 г. възрастен мъж се оплака, че е бил държан в Четвърто РПУ десет часа заради неправилно паркиране. През това време е бил разпитван, не са му дали да си вземе лекарствата и са се държали с него брутално.

В друг случай жена алармира социалните мрежи, че охранители са нападнали съпруга й край НДК и призова полицията да си свърши работата. Тогава Капчина обяви пред телевизионните камери, че потърпевшият е криминално проявен и няма да прави проверка.

Името на Малакова нашумя, след като музикантът от „Шоуто на Слави” Илия Илиев публично се оплака от поведението й по време на спецакция. Според професора тя била готова да го „накара да кляка и лази“. Скандалът се разрасна, заради което се наложи тогавашният шеф на антимафиотите Станимир Флоров да оправдае подчинената си, като каза, че Илиев се държал агресивно.

Източник: БЛИЦ