Структури на НФСБ скочиха срещу Валери Симеонов: Той изтъргува патриотизма срещу министерски кресла

„След изборите на 5 октомври 2014 г., когато партията влезе в Народното събрание, ръководството на НФСБ за първи път подведе своите избиратели и подкрепи кабинета на Бойко Борисов.

Тогава председателят на НФСБ Валери Симеонов еднолично наложи тази политика, въпреки обещанията по време на предизборната кампания, когато ГЕРБ бе посочена като партия на олигархията, водеща антисоциална политика и жертваща националните интереси“.

Това се казва в Обръщение към структурите на
Националния фронт за спасение на България, „Атака“ и ВМРО, разпратено до медиите, съобщава Епицентър.бг

Публикуваме текста без редакторска намеса:

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е към структурите на
Националния фронт за спасение на България, „Атака“ и ВМРО, разпратено до медиите

След извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г. и влизането на НФСБ в кабинета „Борисов 3“ повечето областни структури на партията снеха доверието си към ръководството и лично към председателя Валери Симеонов. В последните две години, в знак на протест срещу предателството на лидерите на НФСБ, оставки подадоха (или силово бяха отстранени) областните ръководства в София, София-област, Бургас, Шумен, Враца, Русе, Плевен, Търговище. На десетки други места структурите на НФСБ изразяват открито несъгласие със срамното колабориране с ГЕРБ.

На 29 октомври т.г. областният координатор на НФСБ в Хасково Кръстьо Кръстев, както и общински координатори в Маджарово,Симеоновград, Ивайловград, Меричлери и Димитровград, подадоха оставки и напуснаха НФСБ. Този техен акт е в знак на протест срещу измамата на избирателите, неосъществените предизборни обещания и коалирането на партията с ГЕРБ.

След изборите на 5 октомври 2014 г., когато партията влезе в Народното събрание, ръководството на НФСБ за първи път подведе своите избиратели и подкрепи кабинета на Бойко Борисов. Тогава председателят на НФСБ Валери Симеонов еднолично наложи тази политика, въпреки обещанията по време на предизборната кампания, когато ГЕРБ бе посочена като партия на олигархията, водеща антисоциална политика и жертваща националните интереси.

След предсрочните парламентарни избори (26 март 2017г.) ръководството на НФСБ отново измами членовете и симпатизантите на партията, но този път влезе директно в управлението на страната като коалиционен партньор на ГЕРБ.
Изборният успех на коалиция „Обединени патриоти“, включваща НФСБ, ВМРО и „Атака“, до голяма степен се дължи на предизборното обещание за минимална пенсия от 300 лева и индексиране на всички останали пенсии.

След влизането във властта, с двама вицепремиери, министри, зам.-министри, областни и зам.-областни управители, ръководството на НФСБ подло се отрече от обещанията към българските пенсионери, оправдавайки се с коалиционния си партньор. При това министрите на икономиката и екологията, които са от квотата на ОП, защитават политики и изповядват ценностна система, които са напълно чужди на избирателите на „Обединени патриоти“.

Половин година след управлението на коалицията „ГЕРБ-ОП“, вицепремиерът Валери Симеонов се открои като един от най-антисоциалните политици, открито заел страната на едрия капитал. Забравяйки, че за НФСБ гласуват бедните и ощетените от криминалния преход хора, съградили съвременна България, а днес тънещи в мизерия и нищета, той официално настоява да отпадне добавката на „Клас прослужено време“.

Без да държи сметка за трагичното състояние на българските инвалиди, Симеонов предлага ревизия на работата на ТЕЛК и орязване на паричните добавки за инвалидност по антихуманна схема, грубо погазваща човешките права. Това не е случайно, защото в 43-то Народно събрание Валери Симеонов бе ярък защитник на порочната реформа в здравеопазването, обявявайки здравния министър Петър Москов за най-добрия министър в кабинета „Борисов 2“.

Загърбвайки историческите факти, през октомври 2016 г. Валери Симеонов заяви, че само година след Руско-турската освободителна война българите съжалявали за турското робство. Още по-жалка бе позицията му в подкрепа на създаването на българо-турска флотилия в Черно море. Като вицепремиер в кабинета „Борисов 3“ той подкрепи признаването на югозападния български диалект като „македонски език“ и произтичащото от това признаване на изкуствена „македонска нация“ и фалшифицираната „македонска история“, брутално присвояваща българското културно-историческо наследство.

Оставайки верни на автентичната програма на НФСБ, в която са заложени истинският патриотизъм и социалната солидарност, ние призоваваме членовете на НФСБ в страната:

Последвайте примера на координаторите на Хасково и областта, както и на десетките други партийни структури в цялата страна!

Напуснете партията, чието ръководство изтъргува патриотизма срещу министерски кресла и се превърна в патерица на ГЕРБ!

Призоваваме членовете и симпатизантите на „Атака“ и ВМРО да подкрепят нашия призив, защото и техните лидери подмениха вота на избирателите и влязоха в правителство, което е пълно отрицание на техните програми и предизборни обещания.

Време е да изградим нова патриотична организация, защитаваща автентичната програма на НФСБ, „Атака“ и ВМРО, отстояваща неподкупния патриотизъм и бранеща социалните права на трудовия народ, а не интересите на олигархичния режим.

Хасково, 6 ноември 2017 г.

Велизар Енчев (София)
Димитър Байрактаров (София)
Павлин Цветков (София-област)
Стоян Стоянов(София)
Кръстьо Кръстев (Хасково)
Ангел Божидаров (Бургас)
Светослав Мандиков (София)
Валентин Николов (Добрич)
Атанас Коджабашев (Смолян)
Галeн Монев(Хасково)
Йордан Крачунов (Търговище)
Георги Димитров (Хасково)
Тодор Койнов (Русе)
Румен Русев (Шумен)
Георги Ценов (Враца)
Александър Захариев (Симеоновград)
Ваньо Ванчев (Димитровград)
Велчо Василев (Шумен)