Стъклената фасада на Бурдж Халифа е 48 млн. $, а ремонта на НДК И Зимния дворец – по 50 млн.

Цялата стъклена фасада на Бурдж Халифа струва 48млн $. Стъкло с един пласт сребърно и един пласт титаниево покритие.

Всичко на конструкция от неръждаема стомана, опасваща сградата висока 820 м. Построена е фабрика специално за проекта. 24 000 панела по 2000$. Цената включва и транспорта и монтажа.

Това твърди Георги Илиев в своя Фейсбук профил, и продължава:

Подръжте ми бирата, за да ви информирам за нещо по-интересно:

1. Ремонтът на Зимния дворец щеше да струва 50млн. лева.

2. Ремонтът на НДК струва 50млн. лева.

Към днешна дата, 50млн. $ са около 82млн. лева

Т.е. довършителните работи на тоя кенеф наречен Зимен дворец са оценени на 60% от фасадата на най-високата сграда в света, която е изключително достижение на технологиите, за да може да издържи на ветрове, дъждове и пясъчни бури.

Ебати крадците.

Ето и малко информация от Уикипедия за Бурж Халифа:

Бурж Халифа е най-високата сграда строена някога в света – 828 м! Съгласно проекта на долните 37 етаж има хотели, като между 9 и 16 етаж е разположен хотел „Армани“. Между 45 и 124 етажи има луксозни апартаменти. Върхът на сградата е оборудван с комуникационна техника.Бетонната конструкция на сградата достига до 586-я метър – 155-ти етаж (който е мезонетен). Следва метална конструкция до 162-и етаж на височина от 624 метра. На тази височина приключва официалното броене на етажите. От тук нагоре, до височина 768 метра следват още 44 етажа (продължава металната конструкция). Последната част от сградата представлява мачта, която се издига до височина около 828 метра…