Събират пари за гей парада с DMS номер. В София ще шестват гейове, лесбийки, трансексуални и всякакви други

Фондация „Ресурсен център Билитис“, която отговаря за набирането на средства за предстоящия гей парад „София прайд“ 2017, откри DMS номер за дарения.
Организаторите призовават всички, които желаят, да подпомогнат със средства обезпечаването на парада, както и съпътстващите го събития – арт седмица и филмов фестивал.

Обявената сума от организаторите, която трябва да бъде събрана, е 10 000 лева.

Десетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели – „София Прайд“, ще се проведе на 10 юни в столицата.

Тазгодишната тема на парада е „Да прогоним предразсъдъците“ и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения.

„Лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората в България и до днес са подлагани на различни форми и степени на потисничество — от отхвърляне от страна на най-близките хора, през религиозно заклеймяване, до непризнаване на някои техни права от законодателството (например правото на брак м/у партньори от същия пол). Ежедневните форми на дискриминация и реч на омраза обикновено остават незабелязвани от мнозинството хора, които не принадлежат към някоя от тези групи“, допълват организаторите на прайда.

Шествието ще започне в 18 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столичната община.

Източник: Дир.бг