Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени! Партиите да се издържат от симпатизантите си

Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени! Партиите да се издържат от симпатизантите си.

Не може в тежкото състояние, в което се намира България, да не се прояви адекватно държавническо мислене. Грехота е в това незавидно положение на българския народ, огромните партийни субсидии, равняващи се на стотици милиони левове, да бъдат насилствено изваждани от джоба на всеки гражданин и да бъдат преливани в джоба на партийните централи.

Не желая да подкрепям с данъците си крайно неспособни хора, доказали тези 30 години абсолютната си професионална некомпетентност и безразсъдство. Стабилността на държавата е под сериозен въпрос, а системата е с тежко проядени основи. Щедрите партийни субсидии във времена на засилващата се ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ у нас е тема, която би следвало да обедини безапелационно нацията.

Без разлика от политическата принадлежност! Запазване на субсидия за партиите от 11 лева на гласувал български гражданин, е срамно и недостойно от страна на всеки подкрепил това решение. Незабавно да се вземе средното ниво 5-те европейски държави с най – ниско субсидиране и да се приравни с тях. Как е възможно в една богата и стабилна Германия партийната субсидия на калпак да е 1.20 лева, а в бедна и потъваща с всеки изминал ден България да е 11 лева!

Вие нормални ли сте, бе?

И, ако евентуално симпатизирам на една партия всъщност, защо съм длъжна да издържам и останалите? Откъде накъде ще плащам на партии, които нито ме вълнуват, нито правят нещо смислено 3×10 за българския народ, освен да гонят личното си облагодетелстване, с крайно неадекватното си попълнение на хора с разрушително мислене?

Въпрос – Когато някой не работи, не получава доходи, а гласува, как след като не е трудово зает и не плаща данъци му се взимат 11 лева на глас за партийната субсидия. Може ли да се вземе нещо от някой, който не внася и 50 стотинки данък. Та в задачата се пита – Кой внася данъка за формиране на партийната субсидия на гласувал безработен?

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари