Съществува „паралелна държава“. Който държи информацията, той държи властта

„Който държи информацията, той държи властта. Има корпоративни организации, които имат по-модерна техника за подслушване и прочее други дейности от държавата. В тези не регламентирани „разузнавания“ са замесени и политически лица“.

Това заяви подп. Николай Марков пред телевизия „България он Еър“

„Въведе се ново законодателство за използване на СРС-та, но се разшири кръгът от възможности на тези, които могат да ги поръчват. Не се знае какво точно става със СРС-тата, след като станат неприложими от съдебната власт. Кой ги унищожава, унищожават ли се наистина, и дали няма друг оборот на информация, събрана по този и друг установен в практиката ред? Надявам се новият председател на Съда да въведе ред, поне в неговия сектор“ – заяви той.

„Съществува „паралелна държава“ при използването на специални разузнавателни средства (СРС-та) и не само, но е трудно да се каже това добре ли е или лошо, погледнато през опасностите, които днес ни заобикалят, съчетани с политическа нестабилност. Политиците ни все още нямат нужната висота от знания, умения и необходим набор от лични качества, за да бъдат единствени гаранти на националната сигурност.“, каза още той.

Николай Марков, Фейсбук