Светлозар Лазаров: Защо не говорим за вероучение, а говорим за гей-бракове?!

„Аз бях първият човек, който заговори за изграждане на ограда по българо-турската граница“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ Светлозар Лазаров, национален координатор на „Атака“. Бившият главен секретар на МВР обясни, че вече е член на „Атака“, бил поканен за съветник на лидера й Волен Сидеров и за координатор лично от него.

„На политическо ниво „Атака“ беше партията, която внесе искането за оградата. На професионално ниво аз бях моторът зад тази идея, но тя бе работена от експертите в министерството“, обясни Лазаров.

„Учудвам се от политическите боричкания по отношение на оградата, защото това е едно от малките неща в сектор сигурност, по което има приемственост. Изненадан съм от това боричкане по отношение на метри и т.н. Има институции, които трябва да установят фактите, всичко останало е политическо говорене“, бе категоричен той.

Лазаров обясни, че двамата със Сидеров били в Русия по покана на организационния секретар на „Единна Русия“, партията на президента Владимир Путин. Те участвали във форум за проблемите на гражданското общество. Светлозар Лазаров загадъчно обяви, че този форум ще има отражение върху президентските избори в Русия през 2018 г., но не разкри какви. Всички срещи там са записани, това е направено с оглед прозрачност. Партия „Атака“ е за взаимоизгодни двустранни отношения между България и Русия, подчерта Лазаров.

Запитан вярно ли е, че двамата със Сидеров са отсядали в скъпи хотели, той отвърна, че това са лични неща. Но в отговор на въпроса, разкри, че след десет дена отново ще бъдат в Москва. От гледна точка на сигурността бившият главен секретар на МВР не разкри името на хотела.

Светлозар Ангелов бе категоричен, че споделя идеологията на русофолството. И отново подчерта, че е за взаимоизгодни търговски, икономически, културни отношения с Русия.

България е член на ЕС и НАТО, но никой не е питал народа на референдум за това членство и ние не знаем какво мисли народът по темата, подчерта Лазаров. Според него по темата за тероризма Западът не може да не си сътрудничи с Русия.

„100 – 200 – 300 души по „жълтите павета“ ли са гражданското общество?! Аз познавам и друго гражданско общество!“ – така Лазаров отговори на въпроса дали принадлежи на кръга „Кой“.

Трябва ли да коментираме някой, който народът изрита с шут какви гнусотии са разпространявали, каза още той. И продължи: „Като ще говорим за гражданско общество, нека се върнем към вярата. Защо не говорим за вероучение, а говорим за гей-бракове?!“

Източник: Епицентър.бг