Световната икономика е в стагфлационна депресия, която ще продължи още десетки години и положението ще става все по-лошо

Официалното изоставяне на златния стандарт и възприемане на „петродоларовата“ система донесе огромни нещастия на света.

От една страна удължи паразитното съществуване на империята „САЩ“ и терористичните войни, които тя продължава да инициира и води. Заедно с това доведе и до пандемично разрастване на уахабитския тероризъм, чийто основен източник на разпространение е другият съучастник в тази схема – Саудитска Арабия.

През този продължаващ вече повече от 40 години зловещ финансов режим светът преживя няколко тежки финансови кризи и световната икономика беше натикана в дупката на стагфлационната депресия (съчетание между инфлация и икономически срив). Икономическо възстановяване или растеж не е имало през последните близо 20 години – икономическата статистика е изцяло фалшифицирана с политическа цел.

Световната икономика наистина е в стагфлационна депресия, която изглежда ще продължи още десетки години и положението ще става все по-лошо. През това време обаче дълговете нараснаха многократно… Т.е. реалният капитал като фундамент бе заменен с финансово робство на задлъжнелите към фалшификаторите.

Благодарение на тона, който Фед задават във фалшификационните темпове, сега всички държави по света се „надцакват“ взаимно коя да фалшифицира повече валутата си, та да се облагодетелстват меркантилистски определени привилегировани износители от изкуствено занижените цени на износа. От това губят обаче всички останали непривилегировни. Чрез БМР (глобалната „централна банка“ на централните банки) се извършва координирана атака срещу покупателната способност на парите на хората по земята.

Никога досега в историята не е имало ситуация като настоящата – на отрицателни лихвени проценти, даващи възможност за „евтин кредит“ на привилегированата каста олигарси, но водещи до ерозия на капитала и унищожаване на спестяванията, което е фундаментът на икономическия растеж. Банкстерите, които държат реалната икономическа власт, при това положение, за да избегнат рисковете от банкова паника, които винаги са налице при банкирането с частични резерви, което е узаконена кражба в огромни мащаби; но сега при отрицателните лихвени проценти тези рискове от масово теглене на пари от банките стават много по-големи, инициират войната срещу парите в брой. Войната срещу кеша, която е зловеща глобалистска инициатива и се води координирано на глобално ниво, им идва като допълнителна държавна защита за криминалните схеми; други защити са например бейлаутите и бейл-ин-ите.

Днес въведената от Кисинджър и Никсън петродоларова система наближава края си, благодарение в т.ч. и на координираните действия на Китай, Русия и Иран. Дните на властване на долара са преброени. Какво предстои след това? Светът рано или късно трябва да се върне към пари, базирани на реална стойност, а не на държавно-банкстерски обещания… Тази система на фиатни пари е обречена да се срине. Сривът обаче няма да е никак безболезнен за съжаление.

Добрил Русев, Фейсбук