Световната прогресивна общественост се бори срещу гнилия американски империализъм

Да ме прощават за невежеството, ама как в Амстердам протестират срещу избора на американски президент? Путин три пъти го избират, в Барселона нищо. Мугабе от трийсет години е президент, а преди това още десет премиер, в Париж не се тревожат грам. В Италия Берлускони го съдиха заради жени, но женски протести за това в Сиатъл нямаше.

Е как сега в Берлин се тревожат за жените в Америка, а за германките в Кьолн не се тревожеха? И в Швейцария имало протести, абе тия в Швейцария разрешиха на жените да гласуват чак през 71-ва, обаче сега Тръмп им застрашавал жените.

И как протестираш срещу избора на един народ? Нали това е демокрацията, свободни избори и многопартийна система? Щото ние другото го помним, когато ни спускаха правилния кандидат, а други нямаше. Ми да си направят пак едно Политбюро на световното ЦК на всички компартии и да определят кой е с благонадежден произход и правилни възгледи, к’во се лигавим с тая демокрация и избори някакви.

Световната прогресивна общественост се бори срещу гнилия американски империализъм, тия какво червено клише са…сега и ако Анджела Дейвис излезе на протест, ще ги призная!

P.S. Излязла е. Няма го Дийн Рийд, милият, да си направят музикално-литературна програма, може Кончита Вурст да вземат, не е с много ангажименти напоследък.

Емил Кошлуков, Фейсбук