Светът изтрещя!? Руската държавна телевизия каза какво да се яде след ядрен удар

Руснаците бяха посъветвани за най-добрите храни, които да вземат в бомбоубежища при евентуална Трета световна война.

Това показва, че напрежението в страната относно това, че ситуацията в Сирия може да се превърне в глобален конфликт, нараства, пише „Дейли Мейл“.

Притежаваният от „Кремъл“ канал Rossiya-24news излъчи сегмент, предполагащ идеалните запаси за оцеляване. В тях е включен и йод, който да предпази тялото от радиация.

На зрителите им беше казано да опаковат ориза, който може да се съхрани до осем години, както и овесена каша – от три до седем години. Те обаче трябва да се откажат от руската любима елда, която трае само една година.

„Очевидно можете да оцелеете с консерви месо за известно време – до пет години, докато консервираните риби траят не повече от две години“, каза водещият Алексей Казаков.

„Животът в подземния свят ще бъде особено труден за любителите на сладко. Шоколадови бонбони, сладкиши, кондензирано мляко – всичко това ще трябва да оставите зад себе си. Да, глюкозата е велик източник на енергия, но сладкишите причиняват жажда и водата ще се превърне в най-ценния източник за обитателите на бомбоубежища.

Експерт на име Едуард Халилов, интервюиран по Skype, заяви: „Колкото повече вода, толкова по-добре. Защото можеш да оцелееш в продължение на две до три седмици без храна, но след три дни става наистина трудно без вода. Тя е необходима и за храносмилането. И водата е първото нещо, за което човек трябва да мисли. Експерти казват, че е необходимо също да се снабдят с лекарства с йод, които помагат на организма да се справи с радиацията“.

Според анализатори паниката е по-голяма в Америка, където бизнесът с бомбени подслони е бум след избирането на Доналд Тръмп.

Водещ военен анализатор пък предупреди, че светът вече има кубинската ракетна криза №2. „Преди една година, когато казах, че сме влезли в нова Студена война, никой не се съгласи с мен. Сега всички са съгласни, но стана ясно, че събитията в тази втора Студената война се развиват много по-бързо“, каза Александър Голц каза пред „Рейн ТВ“ в Москва.

Източник: БЛИЦ