Такситата стягат национална стачка! Заканиха се, че пред Парламента всичко ще пожълтее

Пред Народното събрание всичко ще пожълтее, закани се браншовият шеф в Пловдив Георги Ряпов.

Таксиметровият бранш се събират на национална конференция в Централна България в началото на февруари, за да обсъждат бъдещи стачни действия, е разкрил за сайта „Марица“ Георги Ряпов, председател на браншовата организация в Пловдив.

Той е обяснил, че все повече асоциации от градове от цялата страна се обединяват около мнението, че са нужни спешни промени в закона, който регулира дейността на жълтите коли.

„Проблемите са много и комплексни – но в основата си са финансови, каза още Ряпов. Дори увеличенията в тарифите от края на миналата година не биха могли да компенсират инфлацията и покачването в цените на основните стоки и услуги.

Сметките не излизали, а хората зад волана не можели да изкарат и за една минимална работна заплата, след като се разплатят с всички такси.“

Протеста не е политически според Ряпов, но ако всички от бранша на таксиметровите превозвачи се изсипят в един ден пред парламента в София с колите си, това означава само едно, край на Кабинета Борисов 3.

И всички увещания на хора като Ряпов, че нещата не били политика, а проста икономика българите вече трябва да спрат да ги казват на глас, защото всеки един протест е политика и когато тръгваш да правиш такова нещо в България, трябва да си с цялото съзнание, че можеш да промениш много неща само ако си готов на всичко, дори да сваляш правителства.

Всичко друго е прах в очите на хората.

Пред Народното събрание всичко ще пожълтее, предупреди Ряпов.

Източник: Xak News