Тарзан от Орлова могила движи “тъмните сделки“ на депутата със суджуците (ГАЛЕРИЯ)

Царството на Живко-Суджука и Галин Скачача приключи, сега като партията оттегли мощната си десница от него, че и от целия партиен актив на Добрич. Време е да станат вегетарианци!

Истински Тарзан, но не от Холивуд, а от с. Орлова могила движи „тъмните сделки“ на добричкия депутат Живко Мартинов. Народният представител, който за 5 години не се е изказвал нито веднъж от парламентарната трибуна става известен с това, че изгуби депутатския си имунитет заради 4 тона суджук.

Град Добрич отдавна е пропищял от двамата, както и от техните помощници бившият депутат Румен Иванов и Желязко Желязков. „Корупционното каре“ с марката ГЕРБ -Добрич държи целия град – полиция, НАП, медии, частни търговци, дори и държавни фирми.

Малцина са тези, които смеят на глас да изрекат безобразията и безчинствата на тандема, защото се действа по сталинистки. Страх, интриги, натиск от всички държавни институции – от полиция до НАП, очаква всеки, който дръзне да каже истината. Затова и добричките медии почти не отразиха скандала с народния представител, който е пратен в София да ги представлява.

Но да се върнем към дясната ръка на депутата – „суджук“, за който говори цяла България. Той стои в сянката на народния представител Живко Мартнов, обира парсата от сделките  и комисионните и се ползва с пълната протекция на депутата.

Лекоателтът Галин Георгиев е на 47 години и е известен в града  с прозвището „Скачача“. Той е бизнесмен, който стои плътно да Живко Мартинов години наред и движи сделките му в района. През 1995-96 г. добричлията е смятан за един от най-добрите ни български атлети. Тогава той е постигнал и най-големите си успехи и е шампион на троен скок. Впоследствие се отказва и стартира свой бизнес. Името на „Скачача“ стана известно в медиите и с това, че фолкдивата Лияна направи аборт от спортиста. Искрата между него и Лияна припламнала още през лятото в годината,  в която тя участваше в „Биг Брадър“. Двамата случайно се засекли в заведение край морето, но впоследствие Галин се отказал от връзката и накарал фолкдивата да направи аборт.

Атлетичен, винаги със скъпа пура в устата, видимо доволен от живота Скачача и днес не е ясно от какво припечелва, за да поддържа този висок стандарт.   Справка на 24 news.bg показва, че Галин Георгиев и Живко Мартинов имат участие в няколко фирми,  като депутатът фиктивно се е оттеглил от управлението.

Дружеството „Спорт груп“ има запори на дяловете на двамата собственици в полза на НАП Добрич и Енерго про.
Другото дружество  БУЛМЕГААГРО, което за момента е чисто от задължения се занимава с отглеждане на зърнени, клубеноплодни, технически и фуражни култури. В града се говори, че чрез тази фирма собствениците отдават под наем собствен магазин в центъра на Добрич, бившето кино „Родина“, което е отдадено на фирми за търговски цели и куп др. обекти.

Преди години Суджука и Скачача започват бизнес със земеделски земи в Добрич и Варна с конгломерат от фирми с марката „Жизел“.
За безчинствата им преди време разказа лидерът на РЗС  Яне Янев, който беше съветник на премиера в кабинета „Борисов2“.

„Натиск и рекет спрямо арендатори. Заплашват ги, че няма да получат субсидии, ако не се отчитат по съответния начин. Яки комисионни от труда на земеделските производители. На 15 фирми са изпратени проверяващи от НАП“, разказа още тогава партийният лидер.

„Този натиск е оказван, за да бъдат принудени тези 15 бизнесмени да влязат в схемите на това корупционно каре,“ разкри Яне, но въпреки документите и свидетелите с които разполагаше нито една институция не взе мерки и не направи проверка.

В схемата на Мартинов и Георгиев са използвани и бедни роми, които естествено са нямали и понятие за случващото се. Писани са на конвейр фиктивни фактури и са се движили камиони с едно и също зърно, което е оформяно като различни количества, товарени и разтоварвани на определени места, без това да се е случвало в действителност.

Впоследствие конгломерата на фирми на депутата Живко Мартинов се оказва, че трябва да връща милиони от ДДС и по най-безобидния начин се прехвърля фиктивно на ром с всички задължения към НАП.

В Добрич и днес всички се страхуват от тандема „Суджука и Скачача“, предпочитат да си дадат лептата за ГЕРБ и да нямат неприятности.  За техните корупционни практики широко известни в града е разпънат чадър от най-високо ниво в държавата. Депутатът Живко Мартинов навред парадира с приятелството си с дясната ръка на Борисов – Цветан Цветанов.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не реагира на нито едно от многобройните писма на верни гербери, че в Добрич грубо се нарушават правилата на партията. Повечето напуснаха редиците на партията, за да избегнат рекета. Стотици бизнесмени и граждани са давали пари на ГЕРБ, но са „отпаднали“ от списъка на дарителите, а парите са отивали незнайно къде.

Никога не е имало отчет за събраните и изхарчени по време на избори пари. Години наред ГЕРБ Добрич се превърна  в криминално търговско дружество, което експлоатира държавата в ущърб на българските граждани. Така се стигна и …до историята със суджуците.

Чувството за безнаказаност минава всякакви граници. Според непотвърдена информация на 24 news месарят, който „олекнал“ с 4 тона колбаси за премиера Бойко Борисов е „Джеронимо комерс“. 

Ето и останалите прегрешения според справката на прокуратурата на депутата Живко Мартинов 

– за анулиране на фиш, издаден на шофьора на народния представител,

– за незабавно освобождаване на товарни автомобили с незаконно придобит пясък от плажа в Кранево

–  натиск върху лица за закупена от народния представител пшеница

Депутатът Мартинов оказвал натиск и върху окръжния прокурор на Добрич

– да бъде оневинен бившият финансов заместник-министър Красимир Катев,  който предизвика  катастрофа с двама загинали край Балчик

– Натиск е бил оказван и върху експертния състав на полицията за оневиняване на извършителя

Мартинов оказвал натиск и върху ръководители на държавни учреждения да бъде уволнено определено лице,

да бъде назначено конкретно лице,

да не се ползват услугите на определен и на друг адвокат.

Мартинов е оказвал натиск и върху полицай. Депутатът искал прекратяване на проверка и освобождаване на задържани автомобили.

Чувството за безнаказаност и лакомията винаги водят до фатален край. Въпреки, че не вярваме в правосъдната система, която ще протака делото години наред в едно сме сигурни.

Царството на  Живко-Суджука и Галин Скачача приключи, сега като партията оттегли мощната си десница от него, че и от целия партиен актив на Добрич. Време е да станат вегетарианци, а добричлии да си отдъхнат.

Източник: 24news.bg