Татяна Дончева: Американците лобират за F-16, но руснаците може да свалят правителството

Американците лобират за F-16, но руснаците може да свалят правителството.

Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на „Движение 21” Татяна Дончева.

„Лобиране е и още как от страна на американците, но трябва да сме наясно, че всички стари и нови империи имат навика да лобират грубо. И докато не им купиш артикула, да не отстъпват”, добави тя, цитирана от Флагман.

„Само че руснаците държат също някакви лостове върху Марешки и Волен Сидеров, които смятам, че също може да се окажат достатъчни да свалят правителството”, обясни Дончева.

„При „Локхийд” няма прошка, това означава да се оженим вечно. Общо взето, американци и руснаци работят по този начин. Вземаш моята техника и я вземаш до края на света и каквото и ново да излиза, пак ще дойдеш при мен”, коментира тя.
Третото правителство на ГЕРБ съществува и продължава да управлява заради изключително удачната международна конюнктура, в която всички имат нужда от „тамагочита” – политици, които да им натискат копчето и да им вдигат ръчката, подчерта Татяна Дончева.

Тя коментира и бутането на незаконни постройки във Войводиново след побоя над командос.

Не можем да правим от всяко село нова Катуница, заяви лидерът на „Движение 21”.
„Патриотите имат тежък проблем със самолетите, които се паднаха в тяхната „къса клечка” – да решат сделката. И тъй като това е тежко камъче в обувката, както се оказва и може да се рискува животът на правителството, те си намериха отдушник“, коментира тя.

„Какво предлагаме на ромите като работа, ангажименти към държавата и като възможности? Вижте как се лустросват, като отидат в Западна Европа. Вижте как ги връщат от Западна Европа – облечени, ходили на училище, защото ако не ходиш, те те изхвърлят. Значи всичко може, въпросът е има ли държавна политика и някой да вземе да я мисли, но не в контекста, че ние ще водим война с ромите и че „или ние, или те”, каза още Дончева.

Източник: Petel.bg