Татяна Дончева: В България живеем в пиар-реалност

„От доста години в България живеем в пиар реалност. Всяка агенция и министерство си има пиар и този пиар се занимава с хвалене на началника. Парите за медии идват от медийните пари на държавните институции“.

Това заяви Татяна Дончева по бТВ, цитирана от Фрог нюз.

„Посещението на Борисов в Турция  е чист пиар. България е политически капацитет само в собствените си очи, само в тях може да изглежда като държава, която ще играе геостратегическа роля. Външно показва, че любителите на туризма и  екзотиката са на ключови позиции. Да различаваме възпитания човек, от разбирач на външна политика. Аз не бих поела функция във външно, защото това е много висока топка. Външната политика е дадена на лаици“, каза още тя пред бТВ.

„Къде сте видели държави с външни министри на два петъка? Външният министър трябва да е сериозен външен дипломат“, каза Татяна Дончева.

„Турска, руска и  американска намеса винаги е имало в нашата политика. Трябва фина намеса от наша страна“, е категорична тя.

Татяна Дончева направи коментар и за срещите на премиера и президента в Германия.

„Какво като Борисов се срещна с Меркел и Макрон? Борисов има достатъчно външни контакти, за да може неговите съветници да му осигурят тези срещи. За паралел, президентът Радев отива на посещение и не се среща с никого. Среща се с президент, който си отива след 10 дни. Както бяха неподготвени за посещението в Рим със състава на църквата”, допълни тя.