Тази вечер г-жа Цецка Цачева си направи по БНТ зрелищно харакири пред всички телевизионни зрители

Тази вечер г-жа Цецка Цачева си направи по БНТ зрелищно харакири пред всички телевизионни зрители.

С периодична иронична усмивка както и с високомерно и снизходително изражение на лицето, когато говори нейният опонент, тя приличаше на член на Политбюро на ЦК на БКП преди да бъде свален от власт Тодор Живков.

В нейния случай преди да се самосвали от власт Бойко Борисов. Имаше нещо много символично в г-жа Цецка Цачева. Тя ми напомняше на пребоядисалата се в „демократи“ деградирала комунистическа партийна номенклатура от началото на 90-те на миналия век.

Госпожата повтори като отличничка-зубрачка всички опорни точки, които раздадоха преди двайсетина години на пребоядисаните в „демократи“партийни секретари бившите членове на Политбюро на ЦК на БКП Александър Лилов и Андрей Луканов. Цецка Цачева почна от „лошите комунисти“ и свърши до „ужасната ДС“.

Според мен Методи Андреев би се справил по-добре с дебата. Тази роля той я репетира вече 25 години. Римейкът на скеча на Бойко Борисов „комунистите убиха дядо ми“ също бе изигран много трагикомично.

Всъщност може и да не съм съвсем прав. Може би по-скоро г-жа Цецка Цачева да има нужда спешно от психоаналитик.

Един кандидат за президент не може да насъсква българите едни срещу други. Особено в този момент, когато България преминава през изключително критичен период. Единият кандидат за президент бе човек, който живее в миналото и иска да се пресели в бъдещето. Другият кандидат за президент бе човек, който живее в настоящето и крачи към бъдещето. След три дни Цецка Цачева ще претърпи тежко поражение на втория тур от изборите. Този път тя ще има огромна заслуга за това!

Боян Чуков, Фейсбук