Тереза Мей: Повече няма да сме толерантни

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей по време на официално обръщение по повод на терористичното нападение в Лондон заяви, че антитерористичното законодателство в страната трябва да се реформира и да се въведат по-строги наказания, предаде „Фокус“, цитирана от КРОСС.

„Това е третата терористична атака във Великобритания за последните три месеца, след нападението в Уестминстър и в Манчестър“, заяви Тереза Мей.

Тя посочи, че вижда нов стил на нападения.

„Хората се копират помежду си. Нещата трябва да се променят по четири важни начина. На първо място нападателите са свързани помежду си от Ислямисткия екстремизъм. Това е идеология, която твърди, че нашите ценности са несъвместими с исляма. Победата над него е най-голямото предизвикателство на нашето време. Няма да се победи чрез поддържането на антитерористична операция, а чрез убеждаването на хората, че нашите ценности са по-добри“, заяви министър-председателят.

„На второ място не трябва да даваме на терористите безопасно място. Именно такова предполага и интернет.

На трето място трябва да се предприеме действие и у дома. Има твърде много толеранс към екстремизма в нашата страна, което ще изисква някои засрамващи и трудни разговори.

На четвърто място трябва да прегледаме нашата антитерористична стратегия. Законът за антитероризма трябва да се реформира и да има по-дълги присъди за някои провинения“, обяви Тереза Мей.

Източник: КРОСС