Тези избори са като песента на Лили Иванова – Панаири, стига само да замените думичката панаири с думичката избори

ВОТЪТ

…. с толкова измислени слънца…

Както на последните парламентарни и президентски избори, така и на тези местни ЦИК вече денонощие не отчита избирателната активност, а сочи частичните данни до 17:30 часа.

А защо на редица избори активност се отчита само до 17:30 часа ще разберете от следващите редове!
––––––––––––––––-
Още от вчера – около 24:00-01:00 часа на границата между вчерашния и днешния ден се е знаела до стотните от процента избирателната активност в големите градове, а към сутринта – със същата точност за всички обшини. Замислете се как ЦИК може да съобщава частични данни за активността към 10 часа сутринта, или към обяд – както по области и общини, така и за страната като цяло само три часа по-късно, а денонощия наред след изборите не може да обяви крайната активност на избирателите!!!
–––––––––––––––––

Давам обяснението за този феномен.
Частични данни се сочат и ще сочат от ЦИК поне към денонощие и половина – две, понеже при фалшификации се изисква „напасване” на резултатите.

Всеки математик ще ви каже, че това става много трудно, а понякога и невъзможно да го направиш, ако се знае точното число на гласувалите избиратели от по-ранен момент, преди да тръгнат процедурите по променяне на подадения вот. (*** Пояснение: при закован брой ако пипнеш някъде в някоя секция гласове, трябва да променяш резултати в другите секции за този избор, трябва да променяш резултати по общини, резултати по области, резултати за цялата страна. И ще станат фалове, които такива като мен и международните аналитични центрове незабавно ще уловят.)
При незакован брой гласове тази толкова трудоемка процедура и главоболия отпадат – или увеличаваш или намаляваш бройката на гласувалите и проблемът ти е решен.

Та затова маса време ще гледате частични данни за активността въпреки изискванията и правилата за избори.
А защо на последните избори взимат като краен час за частични резултати 17 часа, а не някой друг час – например 16 или 18 часа. Ами защото в неделя и в хубаво време населението на големите градове тогава се прибира от вили, села, планини и т.н. И онези от тях, които отидат да гласуват, ще видят, че опашки пред секциите няма, че е рехаво. Ако им кажат данните от 17 до 20 часа същата тази вечер, те ще възкликнат – ама нямаше хора, как така са гласували например половин или един милион?!

ДАННИ И ПЪРВИ ИЗВОДИ

Според официалните данни активността средно за страната тя е 42.85%. За София е 32.22%, за Пловдив -33.5%, за Варна -30.6%, за Русе – 33.2% и т.н. А например за Сливен – 37.07%, за Пазарджик – 38.17%. (бел. – отново напомням, че официалните данни са частични, само до 17 часа)

А според моята информация от междинните разпечатки на данните от компютрите в „Информационно обслужване”, което пресмята резултатите, крайната активност при гласуването в най-големите градове е била средно около 19 до 24% (за София жалките 19%), а общата за страната – под една трета.

От друга страна дори официалните, манипулирани данни показват познатия феномен, макар че за него сега не се говори въобще: организирания от олигархията чрез циганските барони дирижиран ромски вот.
Забележете например колко рязко се отличават и са значително по-високи данните за активността в градовете с най-големи ромски гета – Пазарджик, Сливен и др.

• Отново се приложи и друг познат прийом за фалшификации, използван в предишните избори, за който публикувах доказателства и предизвика сериозен скандал: създаването на фантомни секции чрез неспазване на законовото изискване за поредност в номерирането на секциите (в които са гласовете на така нар. фантоми). Напомням метода – пропускат се номера на секции. Аналогия за неразбралите – все едно в дневник за получена или изходяща кореспонденция да се оставят празни редове, за да може, ако нещо се наложи, да се антидатира със задна дата.

• За тези избори имаме и още една позната манипулация – винаги така нар. дясно е с неизбираеми кандидатури. Например инж. Борислав Игнатов, кандидат на дясна София. Скандалната му приятелка е фактът, който получи гласност. Но истински скандалните факти бяха като заложена за всеки случай мина. Например в своите фирми инж. Борислав Игнатов е съдружник не само с олигарси и презирани политици, но дори и с един от основателите на ДПС. Биографията му е пълна с фалшиви факти и т.н. Не е проблем за знаещите тези факти негови политически конкуренти да го провалят в необходимия момент. Или да бъде изнудван зад кулисите от Центъра, ако все пак беше решил да го направи кмет.

• И още едно средство за натиск – за редици и редици кандидати за кметове на разни общини беше разрешено от ЦИК да им се образуват досъдебни наказателни производства и да им се снеме имунитета им) по искания на прокуратурата, постъпили в деня на изборите!
Става дума и за големи градове.
Ето ви един пример с Решение № 1562-МИ от 27 октомври по писмо на Главния прокурор с вх. № МИ-09-40 от 27.10.2019 г. (т.е. деня на изборите). С това писмо и по решение на ЦИК кандидатът за кмет на Стара Загора Янко Георгиев Янков е привлечен като обвиняем по досъдебно наказателно производство.

Въобще вече се уморих да пиша за всеки избор и да изнасям доказателствата за фалшификациите не по секции, не по общини, а на централно равнище и в цялата страна. Уморих се заради

РЕАЛНОСТТА И ПСИХОЗАТА

Разбирам онези, които са гласували, водени от някакъв свой личен интерес. Напълно логично е да го защитиш чрез вота си и в това няма нищо срамно.

Не проумявам обаче редовно четящите ме, ако са гласували, без да са ръководени от лични или семейни интереси. Тъпо е да услужваш чрез гласа си изборни манипулации и фалшификации.
Механизмът на такова алогично поведение отдавна е изследван от науката, има обяснения. Но винаги първоизточникът е някаква получена информация, а в този случай – пропагандата.

От години наред изнасям маса доказателства за фалшификациите на централно равнище, извършвани чрез ЦИК. Заради моите разкрития навремето беше уволнен дисциплинарно шефът на „Информационно обслужване”, беше въведен в закон изискването на сайта на ЦИК да се публикуват сканираните протоколи от всички секции, да се предават онлайн заседанията на ЦИК и т.н.
Но фалшификациите продължават, понеже въпреки изтрезняването на народа част от обществото ( вкл. и висообразовано) продължава да ги подкрепя с участието си в тях чрез вота си – или от неинформираност или заради емоционално, но нерационално поведение.

Още едно напомняне в тази връзка от мен: в ЦИК участват представители на всички основни партии – най-доверените им лица и всички решения досега там, през всичките тези години са взимани НАПЪЛНО ЕДИНОДУШНО – от надуването на броя на избирателите чрез фантомите през фантомните секции до корекциите на изборните протоколи или например решенията по искане за образуване на наказателни производства срещу кметски кандидати от прокуратурата (парадокс – вкл. „за“ са и издигналите ги партии).
Толкова за така нар. политически различия, които са фасадната демокрация, която им предлага Центърът, който упражнява властта в страната.

Въобще и тези избори са нещо като онова, което написа поетът Дамян Дамянов и изпя Лили Иванова, стига само да замените думичката панаири с думичката избори:
Мои панаири,
с толкова измислени слънца,
пак вървя и диря
свойте хиляди изгубени лица
и в едно ги сбирам
като куп строшени детски стъкълца…

Григор Лилов, Фейсбук