Тихомир Стойчев: България на три морета вече е България на три мутрета

Имало е търсене по сигнали за укриването на Владимир Пелов.

Никой обаче не се е опитал да направи елементарните неща в криминалистиката.

По начина, по който го виждаме с брада и качулка, би трябвало да е по-подозрителен.

Това каза проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на МВР в ефира на БТВ.

„Има много символика в мястото, на което Пелов се е укривал – жилището се намира на бул. „България“ в Ботевград. Това е синтезиран образ на България. Днес познатото от миналото България на три морета, вече е България на трите мутрета. Тичайки след случая „Пелов“ възникват много нерешени въпроси и най-вече защо очакванията на обществото не се припокриват с дейността на МВР“. Това заяви експертът по сигурността Тихомир Стойчев.

„Очевидно е липсвала координация между службите“, добави Радулов. По думите му са постъпвали многократно сигнали, униформените от местните структури са ги проверявали и са ги определяли като недостоверни. Информаторът им е казал, че Пелов е в Ботевград, но службите не са се възползвали. Един опасен престъпник се е разхождал на свобода и си е правил каквото си иска“, отбеляза Радулов. Той допусна, че това може да се дължи и на недокоплекта в МВР.

„Простреляният Марио е бил сътрудник на службите. Затова ли той е имал пистолет със заличени номера“ попита Стойчев. „Днес мерилото за сигурността е много ниско. Има много Пеловци. Престъпността е автоимунното заболяване на съвременното общество“, обяви той.

„Много пъти сме повдигали въпроса с ниското ниво на доверие в службите. Има лоша приемственост в МВР“, категоричен бе Стойчев.

„Хората не вярват на МВР, служителите не вярват на своите началници. Това блокира всякаква работа“, подчерта Радулов.

Източник: Фрог нюз