Тома Биков, ГЕРБ: Кабинет „Борисов 4“ е сигурен

Когато и да бъдат проведени изборите за нов парламент у нас, коронавирус ще има. 28 март е подходяща дата.

Това коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод провеждането на избори по време на епидемия.

Той припомни, че президентът Румен Радев вече е казал една дата. Коронавирус ще има, когато и да се проведат изборите, но важното е как ще работи парламентът.

По думите на депутата държавният глава може да прави консултации за безопасно провеждане на изборите с опозицията колкото си иска, но трябва да обяви датата сега, за да може институциите да бъдат готови за изборите.

Тома Биков е против изборната технология да бъде вкарвана като част от предизборната кампания. Няма изборна технология, която да бъде перфектна, може да има дефекти и може да даде повод някои неин дефект да бъде използван за внушаване на недоверие върху целия изборен процес, подчерта Биков.

Каквито и действия да се предприемат спрямо избирателната система, всички те трябва да бъдат насочени към увеличаване на доверието в изборния процес, настоя Тома Биков.

Управляващите са готови са изборите, увери Биков, а според него сценарий победа за ГЕРБ и кабинет Борисов-4 не само е реалистичен, а и почти сигурен. Управляващите ще се явят в коалиция със СДС на парламентарните избори.

ГЕРБ искат колкото се може по-рано да се проведат изборите, за да се избере едно легитимно правителство. Тома Биков е на мнение, че за парламентарните избори президентът няма да направи партия. Това ще стане едва след президентските избори, когато вече Румен Радев нямало да бъде президент

Източник: Petel.bg