Тома Биков: Политическа отговорност за лумпените носи президентът, който 4 години сее омраза

Политическа отговорност за лумпените носи президентът, който 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на група, предаде Агенция „Фокус“.

„Можете да се окажете в сценарий, който не е сценарий на част от вас. Убеден съм, че в тази зала и в БСП има хора, които не си дават сметка в какво могат да бъдат вкарани. Отново повтарям от Васил Божков. Предупреждавахме от няколко седмици – не превръщайте един криминален казус в политически, защото той не е такъв. Това е криминален казус. Ако искате да правите революцията – революцията представлява това, което се случи вчера към 23.00 ч. Това е лицето на революцията – онези бандити, които бяха дошли вчера, за да правят провокации, за да влизат в парламента. Нямат нищо с хората, които са отишли да си изразят позицията и да обявят, че не са доволни от едно или друго нещо.

„Кой носи политическа отговорност за лумпените вчера, които атакуваха вчера сградата на парламента. Политическа отговорност трябва да носи онзи, който каза „Ще ви изметем“, който каза, че съдбата на народа ще се кове на площада, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв“, каза още Биков.

Той попита къде се е скрил Румен Радев. „Политическата отговорност за тези протести трябва да се носи от някого. Ако нямате възможност да лидирате тези протести и да ги лидирате ефективно, така че животът и здравето на българските граждани на българските полицаи да бъдат осигурени, по-добре не се хващайте с тази работа. Всички тук имаме своите различия и всеки български гражданин има право да изрази своето мнение.

Ще се обърна към онези хора, които са дошли с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и справедлива държава.

Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня.

Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито зе демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация“, каза Биков.

Депутатът от ГЕРБ призова дебатът да се върне в Народното събрание и припомни, че след 7 месеца ще има парламентарни избори.

Източник: Епицентър.БГ