Томислав Дончев: Ваденето на павета от „Дондуков“ е като взривяването на църкви преди 90 години

При нас няма лидерски проблеми, не ни се налага да сменяме курса на три – четири години, за да се представим като други от тези, които сме били.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.
Има нужда от разговор за миналото и за прехода, каза още той.

Той коментира последната размяна на остри реплики между ГЕРБ и БСП. Във вторник премиерът Бойко Борисов обвърза ваденето на павета от ремонтирания бул. „Дондуков“ със тези, които са взривявали църкви и мандри, това бил техен стил, намеквайки за БСП.

„Ваденето на павета от „Дондуков“ е продължение на същата саботажна линия, като тази с взривяването на църкви преди 90 години“, коментира Томислав Дончев.

Спекулациите за коалиция между БСП и ГЕРБ пречат на политическата хигиена, смята вицепремиерът.

„В последно време Валери Симеонов се държи целенасочено провокативно. Такъв му е характерът“, каза още той, коментирайки отношенията вътре в управляващата коалиция. Ние сме две организации, Обединени патриоти са три партии, щеше да е странно, ако всичко е прекалено тихо, анализира Томислав Дончев и заяви: „Аз не бих открил тоалетна.“

Вотът на недоверие не може да постигне ефект, той е знак към поддръжниците на левицата – не успяхме да победим на изборите, но сме активни, анализира Томислав Дончев. Според него прекалена „тишина“ по време на председателството би била странна. А що се отнася до инициативата на България да се даде европейска перспектива за Западните Балкани, Томислав Дончев каза, че това е опит Европа да погледне към този „ъгъл“, от който са тръгнали много войни.

Над 17 200 деца са върнати в училище, в момента полагаме усилия да се задържат в час, обяви вицепремиерът. „За една част от българите образованието не е ценност“, обясни Томислав Дончев.

Източник: Епицентър.бг