Томислав Дончев: „Хейтът“ не е универсална политика. Оплюването няма да ви донесе подкрепа

„Подарих на Бойко Борисов една специална карта на България за 60-тата му годишнина, защото това винаги е добър ориентир“.

Това каза вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на „Офанзива“ с Любо Огнянов по Канал 3.

„Предстои да работим за промени в устава, редуциране на броя на заместник председателите до двама. Това, което е коментирано до момента е, че трябва да се създаде нов орган, дали това ще стане чрез промени в устава е въпрос на по-прецизен правен анализ, става дума за комисия по жалби, етика, все още не е решено името, което ще се занимава с така да кажем с вътрешно-партийната дисциплина“, оясни той.

„Ще приема жалби от граждани, медии, от членове за поведение. Идеята е този орган не толкова да разкрива укоримо поведение, от гледна точка на наказателния кодекс, колкото поведение, което е несъвместимо с общественото очакване и с целите и принципите на самата партия. Идеята на този орган е да засили вътрешните имунни сили“ съобщи Дончев.

„Кампанията на БСП на тези избори беше слаба, не говоря за интензивност, а от гледна точка на послание. Ако базираш една кампания само на оплюването на другия, това може да го ерозира, но в никакъв случай няма да донесе подкрепа. „Хейтът“ не е универсална политика“, коментира вицепремиерът.

Източник: Епицентър.БГ